9
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

TRENERSKI PEČAT: Božović najteži ispit položio ‘desetkom’ (ANKETA)

Objavljeno: 13.09.15 u 13:31

Ne pamtimo kada je poslednji put Crvena zvezda bila prva na tabeli i bez poraza posle devet odigranih kola, a jedan od najzaslužnijih za dobre rezultate crveno-belih je trener Miodrag Grof Božović.

Lepo je ovog jutra biti navijač Crvene zvezde. Crveno-beli su sa 3:1 savladali „večitog rivala“ Partizan i sada drže lidersku poziciju sa 23 osvojena boda, osam više u odnosu na crno-bele (imaju meč manje), bez poraza. Ipak, ono što je za pristalice najtrofejnijeg srpskog fudbalskog kolektiva najvažnije tim igra sve bolje, a predan i sistemski rad crnogorskog stručnjaka izlazi na videlo. Do pre samo mesec dana mnogi su mislili da će posle uprave sa stadiona „Rajko Mitić“ otići i Miodrag Grof Božović, a sada je već janso da bi to bila kobna greška.

Traljav početak i rano ispadanje iz Evrope doveli su do „bure“ na našem najvećem stadionu. Porazi od Kairata počeli su da pune „čašu“ nezadovoljstva kod navijača, a kap koja je prelila preko vrha bili su remiji sa Metalcem i Radničkim iz Niša. Ekipa je igrala slabo, delovala je neuigrano, a kako i ne bi kada su igrači pristizali sve do poslednjeg dana prelaznog roka. Delije su nezadovoljstvo iskalile na upravi koja je podnela ostavke, ali niko nije ni pomislio da sa klupe smeni godinama na Marakani čekanog Miodraga Grofa Božovića. Posle serije od dva „loša“ rezultata stigla je teška pobeda na Vračaru protiv Voždovca 3:2, a posle nje i serija od pet trijumfa i 15 osvojenih bodova, uz poslednju briljantnu protiv Partizana u 149. „večitom derbiju“.

FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

Važnije od svih tih pobeda jeste način na koji je Crvena zvezda igrala, iz utakmice u utakmicu sve bolje i bolje. Četa Miodraga Božovića počela je da izgleda na pravi tim, opasno u napadu i agresivno u odbrani. Veliki pomak video se na duelu sa Čukaričkim kada su crveno-beli bili bolji tim tokom svih 90 minuta, a i pored „minusa“ 0:1, borbenošću i htenjem stigli do velikog trijumfa 3:1. Posle su usledile sjajne partije protiv Radnika, Javora i Mladosti, da bi pečat bio stavljen u derbiju sa Partizanom. Stavio ga je Miodrag Božović odabirom taktike koja je razoružala „večitog rivala“ i potukla ga do nogu.

Koje su zasluge Grofa? Prva i najvažnija je odabir pojačanja koje je kasnije uprava uspela sve da dovede. Tu pre svega mislimo, kako bi to Božović rekao, na heroja derbija Huga Vijeiru. Crnogorski stručnjak ga je doveo iz Rusije, bio najvažnija karika u pregovorima dve strane i čak obećao da će lično dati finansijske garancije Portugalcu. Vijeira je došao u Crvenu zvezdu, a nema sumnje da je posle sinoćna dva evrogola već postao ljubimac Delija.

(Izvor: YouTube/new2015)

(Izvor: YouTube/Xavi Maestro)

Miodrag Grof Božović je insistirao i na dolasku Mičela Donalda iz najveće zemlje sveta, Holanđanin se iz Mordovije preselio u Zvezdu, a fudbalski gledano naš najtrofejniji tim nikada nije doveo tako školovanog fudbalera. Donald je pokazao da je veliko pojačanje i kapital za Crvenu zvezdu. Crogorski stručnjak je insistirao i na dovođenju Kataija, Plavšića i Srnića što se ispostavlja kao pun pogodak, o tome svedoči prvo mesto na tabeli i devet utakmica u prvenstvu bez poraza. Naravno, zasluge za prelazni rok nosi sada već i odlazeća uprava, koja je platila ceh kasnog sklapanja idealne slagalice.

FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

Druga zasluga koja pripada Miodragu Božoviću jeste igre. Na pitanje novinara posle remija u Gornjem Milanovcu protiv Metalca 0:0 kada će Crvena zvezda igrati bolje, crnogorski stručnjak je filozofski odgovorio „Za dve-tri godine“. Nije dve-tri godine, već su zvezdinom treneru trebale dve-tri nedelje. Forma ekipe je iz nedelje u nedelju bila na sve većem nivou, a navijači već sada mogu da vide „pečat“ Miodraga Gorfa Božovića. Zvezda ima igrau, igrači više nisu bezidejni i spori. Što bi Delije rekle „Zvezda igra totalno drugačije od drugih“. I jeste tako. Božović je vratio ofanzivan fudbal na Marakanu, te posle mnogo godina gledanja fudbala sa šest defanzivaca i pet ofanzivnih igrača, sad imamo obrnutu sliku, gde crveno-beli napadaju sa četiri fudbalera blizu protivničkog gola. Rezultat je vidljiv, prvo mesto bez poraza, osvojena 23 boda i postignuta 22 gola. Naravno ,prostora za napredak ima i treba da ga bude, najviše na fizičkom planu, jer se juče videlo da fudbaleri oba kluba imaju snage za 70. minuta, posle je usledio pad. Ipak, ako Crvena zvezda nastavi sa ovako agresivnom igrom, dopadljivom, punom želje i htenja, granice joj nema. Posle godinu dana pehar namenjen šampionu Srbije ponovo bi mogao da završi u vitrinama trofejne sale stadiona „Rajko Mitić“.

 [stextbox id=“hotsport_text_box“]

UČINAK MIODRAGA BOŽOVIĆA U CRVENOJ ZVEZDI:

Superliga: 7 2 0 22:7
Kup: 0 0 0 0:0
Liga Evrope: 0 0 2 1:4
Ukupno: 7 2 2 23:11

[/stextbox]

Kako ocenjujete dosadašnji rad trenera Crvene zvezde Miodraga Grofa Božovića?

Pogledaj rezultate

Loading ... Loading ...
0
0

9 Komentara

  1. Е добри су ови партизановци што се потписују као навијачи Црвене звезде. Хахаха које фрустрације. 😀

    0
    0
    Odgovori
  2. Da smo razmontirali sada prosecni partizan -jesmo–da covek ima vetar u ledja ima—dovedena 12-13 –igraca –vise od jednog tima— pogodjeno sa par stranaca i to je to—–ali ne smemo zaboraviti dugovanja ofk tri boda, radnicki nis i jos par prelaza iz keca u dvojku i slicno. Da ce mo biti sampioni trebalo bi –jer se sva voda odvrce na nasu vodenicu.

    0
    0
    Odgovori
  3. Ne razumem sto sad ti mesas dugovanja Zvezde? Razumem da ti je krivo sto ste izgubili, pa se sad vadite na dugove, vucica i covica.

    0
    0
    Odgovori
  4. Kad će taj Grof da odsluži kaznu za crveni karton koji je dobio u prvom kolu? Da on možda nema specijalan status? Da je Oumaru bio prisebniji sada biste pisali kako je pao na ispitu. Nema on nikakve veze sa majstorijama Vijere koje su skrojile rezultat. Ruku na srce Partizan je imao mnogo više šansi za postizanje gola ali eto nije imao ni grama sreće i zato je poražen.

    0
    0
    Odgovori
    • Smijete li na Vračar danas revanš? Damo vam dva fore i igramo poluvrijeme? Koji si ti mec gledao degenu? Prvo Božović nije vodio protiv Metalca,drugo Božović doveo Vijeiru,treće Božović vas presingom u prvom i većini drugog poluvremena razmontirao! I šta tražiš koji moj na ovoj stranici,imaš svoj dio pa tamo bleji!

      0
      0
      Odgovori
  5. ..“Premijerni“ ispit je polozio za katedrom „profesora“ A.V., na temu:kako tim koji duguje 60 000 000 evra, kupuje 20 igraca i uzima i dalje provizije kao da ne postoji nikakva kontrola od strane NADLEZNIH ORGANA I INSPEKCIJSKIH SLUZBI OVE ZEMLJE !!!

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter