0
Košarka

FOTO: STARSPORT

EUROBASKET 2015: Srbija napada Fince za trasiranje puta na OI

Objavljeno: 13.09.15 u 10:33

Košarkaška reprezentacija Srbije danas od 14:30 sati igra meč osmine finala Evropskog prvenstva sa selekcijom Finske.

Košarkaši Srbije na impresivan način završili su takmičenje u grupnoj fazi na čelu Grupe B sa skorom od sjajnih 5 pobeda bez i jednog jedinog poraza.

Međutim, prava na popravni više nema. Završnica Evropskog prvenstva je ispred nas, a kada u 14:30 sati izabranici Saše Đorđevića budu kročili na teren sve ono lepo do tada učinjeno moraće da se zaboravi.

Jer samo jedan jedini poraz u eliminacionoj fazi označio bi i krah snova o odlasku na Olimpijske igre u Rio de Žaneiru naredne godine.

Međutim, navijači ni igrači nemaju razloga za strah. Role, u prvom redu, Nemanje Bjelice, Miloša Teodosića, Nikole Kalinića, Nemanje Nedovića i ostalih, pa potom i ostalih igrača, daju i te kako razloga za optmizam svim navijačima „Orlova„.

Više nego ubedljive pobede nad jakim evropskim selekcijama poput Španije ili Italije dobar su temelj nadi za medaljom.

Svestan svega navedenog je i selektor Aleksandar Đorđević. Zato i sam najavljuje da će sa Fincima igrati kao da je to jedini meč koji postoji na svetu.

– Finci su apsolutno za respekt, igrali su produžetke sa Francuskom. Imaju četiri izrazita lidera, duboku klupu, dugo su sa istim trenerom i dobro se poznaju, što je velika prednost na ovakvim takmičenjima. Oni se dobro znaju, pa sa apsolutnim respektom ulazimo u tu utakmicu. To je jedina utakmica koja za nas postoji, tako ćemo joj i prići – rekao je Đorđević srpskim izvještačima u Lilu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter