2
Domaći fudbal

SUPERLIGA SRBIJE: Crvena zvezda i Partizan, 149. put!

Objavljeno: 12.09.15 u 08:31

Fudbaleri Crvene zvezde i Partizana večeras od 18:00 sati na stadionu „Rajko Mitić“ odigraće prvi ovosezonski i 149. ukupno prvenstveni duel u okvriu 9. kola Superlige Srbije.

Gotovo sve je rečeno na temu „večitog derbija“. Karte su otvrene i uveliko su na stolu, a za obe ekipe i njihove navijače postoji samo jedna opcija: pobeda.

Blago mlađima. Njihova čula još nisu otupela pa doslovno na „the dan“ mogu po ustanku iz kreveta na namirišu bujuk emocija. Da osete ukus „večitog derbija“.

Oni stariji takve stvari više nisu u stanju: nemile scene poput one sa prošlog meča u aprilu, šamari od Kairata, BATE-a i bog zna koga još, pokvarili su im čula tokom godina iskustva…

No, derbi je derbi. U dosadašnjih 148 utakmica Crvena zvezda je odnela 61. trijumf, Partizan je slavio u 44 meča, dok je u 43 navrata bilo nerešeno.

Svestan svega nabrojanog je i trener Partizana, Zoran Milinković koji bi želeo da se o meču dva gradska rivala iz prestonice u narednim danima mnogo priča. Ali jako malo kao o onom prošlom.

– Crvena zvezda je napravila dosta stvari u prelaznom roku i pokazala da ima šampionske ambicije. Oformili su vrlo kvalitetan tim, imaju ostvarenog trenera kojeg veoma cenim. Očekujem sadržajan derbi, dobru igru, rezultastsku neizvesnost i da će Srbija pričati o njemu danima. Jesmo rivali, uvek ćemo biti, ali nadam se da će sve proći u fer i sportskom duhu – rekao je Zoran Milinković.

Ništa drugačije mišljenje nema ni Miodrag Božović, strateg Crvene zvezde.

– Pred nama je najveći derbi u Evropi. Oduvek mi je želja bila da ponovo osetim adrenalin koji nosi najveća utakmica u Srbiji. To je meč za koji se živi i koja daje heroje i tragičare. Igramo protiv najvećeg rivala, da nema Partizana ne bi verovatno bili ni ovakve Zvezde. Meč ništa ne reševa, ali je veliki prestiž – istakao je Miodrag Grof Božović na konferenciji za novinare.

Koji od ova dva tima će pokazati više, te da li će navijači, osim neizbežne bakljade, napraviti i neki incident, saznajte prvi uz HotSport…

 

Igrač Ekipa Utakmica
Momčilo Vukotić Partizan 25
Bora Kostić Crvena zvezda 23
Dragan Džajić Crvena zvezda 21

 

Takm. IG CZ N PAR    
Prvenstvo 148 61 43 44  
Kup 35 20 4 11  
Ostalo 54 25 9 20  
Ukupno 237 106 56 75

 

0
0

2 Komentara

    • Zamalo si se zeznuo…pesma sa severa je bila 3 komada,3 komada,to je nasa nada ili 3 pogotka hocu ja,necu 1,necu 2,nista manje necu jer 3 su za srecu,3 pogotka hocu ja…
      A vi kako te?

      0
      0
      Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter