5
Domaći fudbal

DOKTOR MO: Grobari vode Partizan ka pobedi

Objavljeno: 12.09.15 u 12:51

Legenda Partizana, Almami Moreira, istakao je da Partizan poseduje kvalitet u svojim redovima za trijumf nad „večitim rivalom“ u predstojećem 149. derbiju.

– Vidim da Partizan ima moćan tim. Gledao sam ga uživo na poslednjoj stepenici ka Ligi šampiona. Crno-beli nisu, na žalost, uspeli, jer im je nedostajalo iskustva za tako veliku utakmicu. Međunarodni susreti razlikuju se od domaćih. Često ono što pokazujete “kući” ume da zavara i ne bude dovoljno za Evropu. A Partizanu je u toj utakmici nedostajao, što je bilo vidljivo golim okom, upravo, takav fudbaler za prevagu na terenu – rekao je ljubimac juga, Almami Moreira za Sportski žurnal.

Popularni Doktor Mo kaže da navijači uvek daju vetar u leđa crno-belima i ne krije da mu nedostaje vreme kada je nosio dres kluba iz Humske.

– To su moje najlepše emocije. Ambijent je uvek sjajan. Partizan, na primer, u evropskim utakmicama, na domaćem terenu često bude jači za deset odsto, upravo zbog podrške sa tribina. Tako je i u večitom derbiju, atmosfer ai huk navijača nateraju vas da na terenu budete 10-15 odsto bolji. Da probijete granicu mogućnosti – rekao je Moreira.

Još ranije, pred jedan od prošlih derbija, Moreira je svoju fudalsku filozofiju najbolje objasnio kroz sledeće reči:

– Momci, prvo i osnovno, za ovu utakmicu trener vam nije potreban, jer je motiv sam po sebi veliki. Drugo, nema šta da se priča, niti kalkuliše. Kakav remi, kakva zatvorena igra … Recite Saši Iliću da im kaže da obaveznu idu na pobedu! Samo to priznajem. Kako ja, tako i svaki Grobar. Neću da igramo derbi, a da ne napadnemo tri boda. U subotu veče jedino priznajem da se odlepimo na plus osam. U tom slučaju biće zadovoljni i igrači i navijači. Neka im ta misao stalno bude u glavi, nikakve rezervne opcije ne dolaze u obzir. Igrajte ovaj meč kao da je finale, kao da smo poravnati na tabeli, kao da sutra ne postoji – rekao je ranije Moreira.

0
0

5 Komentara

  1. Što se ložite musavi kako vam ime? Cigani, ne Delije a ne Panteri a ne čovketa neroji

    Vama samo crveni mogu pomoći orkestar sa Mažićem. Sve što sa terenom nema veze.

    Cela Srbija navija za Partizan džabe vam Makarena i mediji.

    Sve je crno belo

    Da je ekonomije i države Srba a ne turaka,…
    mali bi stadion bio od 120.000 pa bi igrali sa Barsom a derbi ne bi postojao jer bi vi godinama igrali treću ligu

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter