4
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

ŽIVKOVIĆ ZA HOTSPORT: Zvezda (trenutno) lider… Ne gledamo uopšte tabelu! (VIDEO)

Objavljeno: 11.09.15 u 11:41

U subotu od 18.00 časova fudbaleri Crvene zvezde i Partizana biće akteri 149. večitog derbija,  najveće srpske svetkovine, na stadionu ‘Rajko Mitić’, u okviru devetog kola Super lige Srbije.

Čak i ako trener crno-belih Zoran Milinković ima nedoumica oko sastava, sigurno je da će na golu biti Živko Živković. Tu dileme nema, a evo i kakva su očekivanja jedinice šampiona:

– Atmosfera u timu je odlična, puni smo samopouzdanja. Ušli smo u Evropu, dobro igramo u prvenstvu i kvalitetno smo se spremali za derbi – počinje priču za HotSport Živko Živković.

 intervju Crveno-beli su prvi na tabeli, imaju pet bodova viška u odnosu na Partizan, koji ima i meč manje, domaćini su… Ima li pritiska u crno-belim redovima?

– Zvezda je trenutno lider. Međutim, mi smo uzeli titulu prošle godine, plasirali smo se u Ligu Evrope, žrtvovali smo bodove u Novom Pazaru, imamo meč manje… Ne gledamo uopšte tabelu! I u ovoj utakmici idemo na pobedu, kao što to činimo u svakoj, i u Evropi i u Srbiji. Videćemo kakav će biti rasplet do kraja, ima još mnogo da se igra u prvenstvu. Za ovu utakmicu se pripremamo kao i za svaku drugu i, kao što rekoh, idemo na pobedu.

intervju Od kog igrača Zvezde preti najveća opasnost?

– Cenim svakog igrača Zvezde. Naš skauting tim je odradio svoj posao, prezentovao nam analizu i predočio njihove mane i vrline. Sve smo saslušali, ostalo je na nama.

FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

intervju Derbi obično odluči nadahnuće nekog igrača, greška, slobodni udarac… Šta bi i ko sada mogao da bude u prvom planu?

– Prevashodno gledamo nas same. Imamo dobar tim, koji u igri izbaci pojedinca. Svi smo zaista spremni, ali bih ja voleo da mi timskom igrom dođemo do uspeha. Tako je uostalom bilo i u prethodnim mečevima, a onda je potpuno nebitno koji će pojedinac iskočiti.

intervju Na profesionalne uspehe nadovezali su se i oni privatni, Živko je nedavno potpisao i onaj najvažniji, životni ugovor. Pobedu u derbiju bi, osim naravno Grobarima, mogao da posveti i supruzi?

– Ne mešam ja privatno i poslovno. Supruga će derbi gledati na TV-u i naravno navijati da mi pobedimo. Međutim, trijumf, eventualni, bih prvenstveno posvetio navijačima, jer oni su uvek tu uz nas i kada je teško i kada se slavi. Obećavam im da ćemo u tih 95 minuta dati maksimum, a epilog će se videti.

FOTO: StarSport
FOTO: StarSport

intervju Iz svake Živkove rečenice se oseća ogromna doza samopouzdanja i vera u tim.

– Baš tako. Osvojio sam sa crno-belima četiri titule, dva kupa, Partizan u poslednjih 10 godina osam puta igra u Evropi, što LŠ, što LE i to i broj osvojenih uzastopnih titula i titula uopšte je dovoljan pokazatelj svega.

intervju Ne brinu crno-beli ni zbog paklenog rasporeda, jer ih u kratkom vremenskom periodu očekuju duei sa AZ Alkmarom, Radničkim, Radom, Voždovcem.

 – Nema predaha, igramo na tri fronta, ali  dobro smo počeli i ovu sezonu. Sve drugo, za sada, ostaje po strani, dok ne prođe meč sa Zvezdom – zaključuje Živković.

Živković je visok, brz, ima odlične reflekse, najbolji je u situacijama 1 na 1 i šutevim sa distance. Evo nekih takvih situacija, a sigurno ćemo ih gledati i sutra uveče:

Izvor: YouTube, FK Partizan

Dobro se pozicionira na golu: 

Izvor: YouTube, Liverpool FanCrazy

U sličnom tonu za naš sajt govorili su i Darko Brašanac, Ivan Šaponjić i Nikola Trujić.

Kapacitet stadiona je smanjen, nadamo se da da će se gledati zanimljiv fudbal, a ne nemile scene kao u prošlom derbiju…

0
0

4 Komentara

  1. bravo,, grobaru do koske,,cini mi se da sam tu izjavu vec negdje cuo !! tako je Franjo pokatalicavao srbe ,,mnogo ste mi slicni pogodi zasto!!

    0
    0
    Odgovori
  2. FK AZIL ZA UMOBOLNE SU „TRENUTNO PRVI“, KAO I OVI ORGANI STO SU TRENUTNO TU, GDE JESU, ALI NECE JOS DUGO NI JEDNI NI DRUGI !!! IDEMO GROBARI, EVROPSKI KLUB-FK PARTIZAN, PROTIV STUBOVA SRAMA SRBIJE-DEVASTIRANOG KLUBA OD SOPSTVENIH LEGENDI, DA STAVIMO TACKU NA PLJACKU, CRVENO BELI NE-SVET I POKUSAJ CIGANIZACIJE SRBIJE !!! Partizan-MIT ili cudo-jedini ponos i najveci brend Srbije !!!

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter