0
Ostali sportovi

FOTO: waterpoloserbia.org

SP ZA JUNIORE: Srpski vaterpolisti u finalu!

Objavljeno: 11.09.15 u 18:22

Juniori Srbije su se plasirali u finale Svetskog prvenstva u Almatiju, a u finalu će igrati protiv pobednika duela između Mađarske i Italije.  

U duelu sa Grčkom u potpunosti je došao do izražaja kvalitet našeg tima. Grci su samo sredinom prve četvrtine uspeli da izjednače na 2:2 ali je tada srpski napad proradio i do kraja četvrtine se mreža rivala zatresla tri puta preko Toholja, Asanovića i Radojevića. Više dileme oko pobednika nije bilo.

U drugoj četvrtini je Srbija imala četiri gola viška, u trećoj dva puta i šest pogodaka. Grci su početkom poslednjeg dela smanjili na 11:7 ali su zatim i potpuno stali jer je Srbija zaigrala atraktivno, brzo i serijom od četiri gola ostvarila ubedljivu prednost.

– Zadovoljan sam urađenim, nismo dozvolili Grcima da igraju kako su želeli. Bez obzira ko nam bude bio rival siguran sam da će naši igrači dati sve od sebe. Imali smo dosta problema sa povredama i bolesti ali u meču za zlato neće biti odstupanja. I Italija i Madjarska su sjajni timovi i biće to u svakom slučaju prava završnica turnira – rekao je Vladimir Vujasinović

 [stextbox id=“hotsport_text_box“]

Srbija – Grčka 16:8 (5:2, 3:2, 3:2, 5:2)

Gledalaca 300. Sudije: Teksido (Španija), Hodžers (Australija). Igrač više: Srbija 17 (8), Grčka 9 (2).
SRBIJA: Dobožanov, Asanović 3, Repanović 1, Subotić 4, Gvozdanović, Gogov 1, Toholj 4, Manojlović 2, Radojević 1. Selektor: Vujasinović.
GRČKA: Zerdevas, Kopeladis 1. Sarzetakis , Foskolos 3, Kanakis 2, Nikolidis 1, Kalogerakos, Kapetanikis, Atumaritis 1, Forozidis. Selektor: Hadžiteodoru

[/stextbox]

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter