4
Domaći fudbal

Foto: STARSPORT

DA SE NE PONOVI: Tuče, krv i ‘0’ od fudbala (FOTO) (VIDEO) (ANKETA)

Objavljeno: 11.09.15 u 12:48

Pred nama je najveća fudbalska svetkovina u Srbiji 149. po redu „večiti derbi“ i dok ljubitelji „bubamare“ sa jedne strane očekuju pravi spektakl, sa druge postoji bojazan da se ne ponove scene sa prošlog dvobboja Crvene zvezde i Partizana na stadionu „Rajko Mitić“.

Bio je to 25. april, sunce je obasjalo Beograd. Ipak, to nije bio uobičajen vikend, porodice nisu išle na Avalu, Košutnjak i Adu, već su svi putevi vodili na stadion „Rajko Mitić“ gde su u borbi za titulu prvaka Srbije koplja ukrstili Crvena zvezda i Partizan. Reke navijača spuštale su se ka našem najvećem fudbalskom „hramu“ u iščekivanju spektakla koji donosi „večiti derbi“, meč daleko poznat u celom svetu. Stadion „Rajko Mitić“ bio je ispunjen skoro do poslednjeg mesta, sve je ličilo na praznik fudbala, ali kada je sudija Milorad Mažić trebalo da odsvira početak meča dogodilo se ono čemu mesta u sportu nema i ne sme ga biti…

Grupa navijača Partizana sa „juga“ preskočila je ogradu i sa pristalicama Crvene zvezde sukobila se na „istoku“. Posle kratke tuče strasti su se smirile, ali je to bilo samo zatišije pred buru. Novi sukob nastao je na „severu“, došlo je konflikta između Delija i policije koji je trajao skoro pola sata. Umesto tradicionalne koreografije navijača dobili smo krv i ljude povređenih glava i rasečenih ruku i nogu. Sukobi su se smirili, fudbal je mogao da počne, ali do njega više nikom nije bilo…

(Izvor: YouTuve/Sportnetwork011)

Da „derbi srama“, kako je kasnije nazvan, bude skroz uvijen u crno potrudili su se sami fudbaleri dve ekipe na terenu. Bezidejno, bez šansi, bez golovo, pa moglo bi se reći i truda i želje za ocenu „0“. Više od 40 hiljada navijača kući se vratilo razočarano sa mislima da je srpski fudbal dotakao dno. Sada, u subotu od 18 časova, je nova šansa da vratimo nadu u naš fudbal i nadamo se da se 148. večiti derbi nikada neće ponoviti. Da će novi 149. opravdati naziv srpske fudbalske svetkovine, jer on to i jeste…

Foto: STARSPORT
Foto: STARSPORT

Naravno, ne treba osuđivati ni Delije i Grobare, jer da njih nema duel Crvene zvezde i Partizana bi bio samo još jedan običan superligaški meč. Samo pozivamo na fer i sportski dvoboj, kako na terenu, tako i na tribinama, pa neka bolji i glasniji u subotu pobedi.

Ko će pobediti u 149. "večitom derbiju"?

Pogledaj rezultate

Loading ... Loading ...

 

0
0

4 Komentara

  1. О којим навијачима ви са југа причате,они истока на дербију видели нису,не ширите дезинформације,гори сте од Телеграфа… И.П. !

    0
    0
    Odgovori
  2. Valjda ce biti dovoljno pameti da Zabranjene sa Istoka odvoje kordonom od obicnog sveta da ne bi „junacine“ kao prosli put udarili na oceve sa decom i „civile“.. mada, znamo svi da je sve to bila igranka za raju..

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter