1
The Best Of

VREMEPLOV: Čuvena izjava Del Pjera nakon izbacivanja Juventusa u Seriju B

Objavljeno: 10.09.15 u 18:29

Fudbalski džentlmen, veliki majstor „bubamare“, zbog njega su mnogi počeli da navijaju za Juventus, jedan od najboljih italijanskih fudbalera – Alesandro Del Pjero. 

Do sezone 2006/07. Juventus je uz Inter bio jedini klub koji nikada nije ispadao iz Serije A, ali je zbog malverzacija uprave prebačen u Seriju B, uz oduzimanje poslednje dve titule prvaka (2004/05 i 2005/06).

Čuvena izjava Alesandra Del Pjera nakon izbacivanja Juventusa u Seriju B:

– Pitali su me zašto ne idem iz kluba, a ja sam im rekao da pravi džentlmen nikad ne napušta svoju Damu kad joj je najteže.

Del Pjero se sa „Starom damom“ se odmah sledeće sezone ekspresno vratio u društvo najboljih i odmah poneo epitet najboljeg strelca Serije A.

U sezoni 2011/12. Juventus je došao do 30. titule šampiona, prve nakon skandala nazvanog Kalčopoli zbog kojeg ipak nije stavljena treća zvezdica na dres.

Nakon osvojenog skudeta i ponovnog vraćanja Juvea na stare staze, popularni „Pinturikio“ je nakon 19 godina otišao sa apeninskog poluostrva.


Za Staru damu, Alesandro Del Pjero je odigrao 705 utakmica i postigao 290 golova, što ga čini najboljim strelcem u istoriji kluba.

Sa Juventusom osvojio sve što se može osvojiti, od prvenstva Italije do Lige šampiona.

Piše: Marko Plavšić, saradnik HotSporta

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter