1
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

TRUJIĆ ZA HOTSPORT: Moja generacija ne zna za poraz od Zvezde, razmišljamo samo o pobedi u derbiju

Objavljeno: 10.09.15 u 21:08

Manje od 48 sati ostalo je do 149. večitog derbija u kojem će u subotu od 18 sati Crvena zvezda na stadionu Rajko Mitić dočekati najvećeg rivala – ekipu Partizana.

Posle osam odigranih kola crveno-beli imaju pet bodova prednosti uz jedan meč više na svom kontu pošto su crno-beli zbog evropskih obaveza odložili meč 6. kola protiv Rada. Sve to praktično primorava goste da razmišljaju samo o pobedi o čemu ej za naš portal govorio prvotimac kluba iz Humske Nikola Trujić.

– Sve naše misli u poslednjih nedelju i nešto više dana su usmerene samo ka derbiju i ne razmišljamo ni o čemu drugom osim o pobedi koja bi nas priibližila Zvezdi na tabeli. Remi ili poraz nisu opcija, ali ako se slučajno dese nije strašno pošto ima još mnogo da se igra, prvenstvo je tek počelo. Ali, daćemo sve od sebe da nam rival ne pobegne na tabeli, počeo je priču Trujić.

intervju Iako si u mlađim kategorijama odigrao mnogo utakmica upravo protiv subotnjeg rivala verovatno ti neće biti svejedno kada istrčiš na Marakanu.

– Biće to moj prvi derbi u seniorskoj konkurenciji pa pretpostavljam da će u početku biti malo treme, ali verujem da će to trajati svega dva – tri minuta dok se ne naviknem na atmosferu. Uostalom moja generacija (1992. godište) je u mlađim kategorijama imala dosta uspeha protiv komšija. U 15 utakmica nismo poraženi, a iz te generacije pored mene tu su još Brašanac, Ćirković i Petrović.

intervju Očekuješ li da ćeš biti u prvoj postavi ili ćeš kao i do sada svoju priliku čekati sa klupe?

– Na treneru je da odluči, ali pretpostavljam da ću biti na klupi. Nadam se da ću dobiti priliku da uđem u igru jer sam do sada koristio svaku šansu koja mi se ukazivala.

FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

intervju Do sada si uglavnom donosio preokret na bolje u igri Partizana, pa bi to značilo da ćeš ući na teren samo ukoliko tvom timu ne bude išlo?

– Ne mora da znači. Može da se desi da se krilni fudbaleri ili napadači umore jer nas sigurno očekuje jak tempo, pa bih i iz tog razloga mogao da dobijem priliku da zaigram.

intervju Tokom zimskog prelaznog roka pričalo se da se Crvena zvezda interesuje za tebe?

– Tačno je da me je trener Lalatović želeo u svom timu, ali ta priča je bila daleko od realizacije. Moja želja je tada bila, da ako ne mogu u Partizan, odem u inostranstvo.

intervju Već posle derbija očekuje vas premijerni meč u grupnoj fazi Lige Evrope. U Humsku stiže AZ Alkamar, prilika za prve bodove?

– Biće to spektakl na našem stadionu, pravi evropski meč u kojem mislim da možemo da se nadigravamo sa rivalom i na kraju da dođemo do bodova. Međutim, o tome ćemo da razmišljamo tek kada se završi meč protiv Zvezde. Do tada mislimo samo o derbiju.

intervju Posle ove dve utakmice u veoma kratkom periodu ćete odigrati još tri ligaška duela pošto je odloženi meč protiv Rada zakazan za 23. septembar odnosno između dvoboja sa niškim Radničkim i Voždovcem. Može li Partizan da izdrži takav tempo?

– Mislim da možemo, imamo dovoljno igrača u rotaciji, a to će ujedno verovatno biti prilika i za fudbalere koji imaju manju minutažu da pokažu koliko mogu. Pretopstavljam da će trener rasporediti minutažu i da ćemo mi koji manje igramo u nekoj od utakmica biti starteri.

intervju Imaš li neku poruku za navijače?

– Voleo bih da se ne ponove scene iz prošle sezone i da i jedni i drugi sportski navijaju za svoje ekipe. Poruka Grobarima je da ćemo se posle meča zajedno radovati pobedi.

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter