0
Košarka

FOTO: STARSPORT

EUROBASKET 2015: Srbija danas s Italijom

Objavljeno: 10.09.15 u 08:31

Košarkaška reprezentacija Srbije danas od 14:30 sati igra svoj poslednji meč grupe B, sa selekcijom Italije.

Izabranici Aleksandra Đorđevića su do sada sve ispite položili sa maksimalnom ocenom, pobedivši redom Španiju, Nemačku, Island i Tursku.

Orlovi„, koji se defakto nalaze u sjajnoj formi, danas će imati priliku da „overe“ dobre partije u prvoj, grupnoj fazi EP i da sa stoodstotnim učinkom, sa manje briga, odu u nastavak takmičenja.

Ipak, ispit im neće biti nimalo lak. Tri NBA zvezde u vidu Andree Barnjanija, Danila Galinarija i Marka Belinelija nose igru „Azura„, a o njihovim kvalitetu je izlišno govoriti, budući da su svi imali jako važne role u svojim klubovima.

Svoju klasu potvrdili su trijumfom nad Španijom, a sada najavljuju da neće izaći na teren sa Srbijom sa namerom da se predaju, već će, kažu, pokušati da budu prva ekipa koja će skinuti skalp vicešampionima Sveta.

Selektor Srbije Aleksandar Đorđević sa puno pažnje ispratio je meč ŠpanijaItalija. I, poput svih drugih košarkaških entuzijasta, i on je imao samo reči hvale za performans „Azura„.

– Igramo prvi sutra, pa je sve u našim rukama i u rukama naših protivnika. Sigurno ćemo ići na pobedu. Čeka nas atipična utakmica, protiv ekipe koja igra zeznutu košarku i koja napadački sve zna. Mnogo talenta sa loptom, kontrola lopte… Što su juče radili Belineli i Galinari, to nije bilo normalno. To je bilo za anale – kazao je Đorđević.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter