0
The Best Of

VREMEPLOV: Najlepši i najčudniji gol glavom u istoriji SP, a primio ga je Điđi Bufon! (VIDEO)

Objavljeno: 09.09.15 u 21:10

Svetsko prvenstvo u Japanu i Južnoj Koreji osvojili su Brazilci, Ronaldo je poneo titulu najboljeg strelca, a Meksikanac, Hared Borgeti je postigao jedan od najlepših golova glavom u istoriji ovog takmičenja.  

U trećem kolu grupe G, sastali su se Meksiko i Italija, rezultat ovog meča bio je 1:1. Međutim ostao je upamćen taj 34. minut igre. Tekao je napad Meksikanaca, Blanko je poslao loptu u šesnaesterac Azura gde se nalazio Borgeti, koji je pobegao svom čuvaru Maldiniju i maherskim potezom glavom matirao Bufona. 

Na kraju je Meksiko završio na prvom mestu u grupi. Ali su u osmini finala poklekli pred Amerikom.

Što se tiče klupskog dresa, Hared Borgeti je skoro celu svoju karijeru proveo u domovini. Naprepoznatljiviji u dresu Santos Lagune, gde je doživeo vrhunac, postao prava gol mašina.

Upravo su mu sjajne igre u ovom klubu otvorile vrata reprezentacije. Na kraju je ovaj sjajan napadač sa 46 golova postao najbolji strelac u istoriji reprezentacije Meksika.

Piše: Marko Plavšić, saradnik HotSporta

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter