0
Tenis

US OPEN: Italijanke dominiraju ‘Flešing Medouzom’, Flavija Peneta u polufinalu posle preokreta

Objavljeno: 09.09.15 u 23:43

Italijanska predstavnica je iz daljeg takmičenja u četvrtfinalu izbacila Čehinju Petru Kvitovu sa 2:1 (4:6, 6:4, 6:2).

Kvitova je, kao favorit u ovom meču, dobro počela i posle nešto manje od sat vremena igre dobila prvi set sa 6:4. Međutim, Italijanka je na identičan način uzvratila, pa je meč otišao u treći set.

Psihološka prednost bila je na strani Flavije Penete, koja je možda i neočekivano lako i ubedljivo dobila odlučujući deo igre sa 6:2 i tako čekirala svoje mesto u polufinalu.

Tamo će se sastati sa pobednicom poslednjeg četvrtfinala u kom su se sastale Viktorija Azarenka i Simona Halep. Taj meč je pri rezultatu 1:1 u setovima prekinut, ali je nastavljen i u ovim momentima rezultat je 2:2 u trećem setu.

Još jedna Italijanka je sinoć rezervisala prolaz u polufinale, a u pitanju je Roberta Vinči. Tamo će igrati sa braniocem titule, prvom teniserkom sveta Amerikankom Serenom Vilijams, koja je sinoć u četvrtfinalu savladala svoju sestru Venus.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter