0
Reprezentacija

FOTO: STARSPORT

EUROBASKET: Srbija prvo trojkama po Turcima, a onda ih je Raduljica zakucao (FOTO)

Objavljeno: 09.09.15 u 15:17

Košarkaška reprezentacija Srbije u meču 4. kola Eurobasketa odigrala je za sada najboljih 20 minuta u prvom poluvremenu protiv Turske koje je pripalo izabranicima Aleksandra Đorđevića rezultatom 53:35 (30:14, 23:21).

Jednostavno sve funkcioniše u igri naše selekcije. Dok odbrana nije bila upitna ni u prva tri meča škripalo je u napadu, ali zato danas sve funkcioniše kao sat.

Najpre što se tiče odbrane zaustavljen je motor turske igre Bobi Dikson alijas Muhamed Ali kojeg je Stefan Marković stavio u mali džep, a za sada nam je glavobolju jedino zadaje Čedi Osman koji je ubacio 10 poena.

Na drugom delu terena fenomenalni Miloš Teodosić je sa 10 asistencija razigrao ceo tim, a važan detalj je da je proradio i šut za tri poena. Ubacili su naši šest trojki (pet u prvoj četvrtini) iz ukupno 14 pokušaja, a kada smo raširili odbranu Turaka lakše je i centrima da uspostave dominaciju u reketu.

Zabrinjavajuće su bile povrede Bogdana Bogdanovića i Zorana Ercega, ali čini se da se ne radi o ozbiljnijem problemu pošto su se vratili u igru.

Najefikasniji u našem timu u prvom poluvremnu bio je Miroslav Raduljica sa 14 poena, a pored njega poenterski su se istakli Nikola Kalinić sa 10 poena i Miloš Teodosić koji je dodao sedam.

I pored pretpostavki da će Turci biti brojniji na tribinama to se nije desilo odnosno naših navijača je dosta više i brojniji su.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter