0
Košarka

FOTO: STARSPORT

EUROBASKET 2015: ‘Orlovi’ lete ka osveti za Istanbul 2010. godine

Objavljeno: 09.09.15 u 09:52

Košarkaška reprezentacija Srbije u sredu od 14:30 sati igraće svoj meč četvrtog kola grupne faze aktuelnog Evropskog prvenstva.

Protivnik izabranicima Aleksandra Đorđevića biće selekcija Turske

Orlovi“ su do sada imali tri provere, i sve tri utakmice su rešili u svoju korist. Na otvaranju EP skinut je skalp Špancima, potom je pobeđen i domaćin, Nemačka, u završnici za infarkt, košom Nemanje Bjelice tik pred zvuk sirene.

U utorak je na crtu Srbiji stao nejaki Island i proveo se kao bos po trnju, pa „Orlovi“ sada mogu da se šepure sa vrha tabele grupe B.

Međutim, posao za srpske reprezentativce nije završen. Naprotiv: tek je počeo. Primarni cilj „Orlova„, kako su listom tvrdili i igrači i stručni štab Srbije pred odlazak u Nemačku, jeste overavanje vize za OI u Riju 2016. godine.

A do tog cilja neće biti lako doći u grupi u kojoj, ispostavilo se, svako svakoga može da pobedi. Međutim, po do sada viđenom, ispostavilo se, da Srbija isto tako ne može ni da izgubi. Barem, ne još uvek (i nadamo se da neće).

Naizgled, Đorđevićevi momci možda nemaju previše motiva da zapnu svim silama. Ali, nije mali broj njih bio na turniru u Istanbulu 2010. godine kada je upravo Turska savladala Srbiju u polufinalu Svetskog prvestva.

Kao što srpska javnost pamti antologijsku trojku Miloša Teodosića iz susreta sa Špancima, tako ovdašnja javnost dobro pamti i glumu Omera Ašika, kada se prvo prenemagao prilikom izvođenja slobodnih bacanja, kako bi ih izveo rezervista i pogodio (kao što se i dogodilo).

Potom i po tome što su sudije napravile ogroman propust ne dosudivši očigledan aut iz jednog od poslednjih napada Turske kojim je ovaj tim na kraju i stigao do minimalne pobede.

Srpska javnost i srpski igrači pamte. I željni su osvete.

Selektor Srbije, Aleksandar Đorđević, ipak, nije preterano uzdrman pred duel s Turcima.

– Izuzetno jak protivnik. Imaju dobru igru, odigrali su najviše pripremnih utakmica, čak 14, što znači da su tražili uigravanje. Znamo protiv koga igramo, bez obzira na rezultat kojim su izgubili od Španije. Jednostavno, Španci su tu utakmicu odigrali kao Španci: pogodili sve, rastrčali se, igrali dobru odbranu. Ko god da je stao ispred njih prošao bi isto. Osim nas, naravno – rekao je Đorđević.

Srbija pali turbine. Meč se igra u 14:30 sati u berlinskoj O2 Areni. Oko sedam miliona stanovnika „jedne zemlje sa brdovitog Balkana“ čekaće priliku da sazna koji to od Saletovih vojnika danas napušta granice košarkaškog terena i staje rame uz rame sa Milošem Obilićem

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter