0
Košarka

EUROBASKET 2015: Italija bolja od Nemaca posle produžetka, sa Srbijom za prvo mesto!

Objavljeno: 09.09.15 u 19:53

Košarkaška reprezentacija Italije savladala je selekciju Nemačke rezultatom 89:82 u četvrtom kolu grupe B na Eurobasketu. 

U izuzetno uzbudljivom meču, Italijani su do pobede došli posle produžetka iako su gotovo tokom čitavog susreta jurili prednost Nemaca, koje je predvodio čudesni Šreder sa 29 poena i sedam asistencija, a pratio ga je Novicki sa 14 poena i 10 skokova. 

Najzaslužniji za pobedu Italijana bio je Galinari sa 25 poena i 9 skokova, dok su iza njega bili Belineli i Barnjani sa 17 poena. 

Nakon ovakvog ishoda, za prvo mesto u grupi boriće se Srbija i Italija u četvrtak od 14.30. Srbija ima maksimalnih 4/0, dok Italijani imaju poraz od Turske. 

Iz ostalih grupa, izdavajamo selekciju Izraela koja je pobedom nad Poljskom prošla u osminu finala. Najzaslužniji u pobedi Izraelaca bio je novajlija Crvene zvezde Gal Mekel sa 18 poena i pet asistencija.

Izraelcima je ovo bila treća pobeda čime su obezbedili plasman u narednu rundu, dok Poljaci imaju dve pobede, a u poslednjem kolu igraju protiv Francuske. 

EP tabele

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter