0
Fudbal

FOTO: STARSPORT

KVALIFIKACIJE ZA EURO U21: ‘Orlići’ raširili krila, Srbija deklasirala Litvaniju!

Objavljeno: 08.09.15 u 20:35

Reprezentativci Srbije do 21 godine savladali su u Gornjem Milanovcu selekciju Litvanije rezultatom 5:0 (3:0) u prvom kolu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Bolje nije moglo da počne. Srbija je ‘petardom’ protiv Litvanije ne samo pokazala putokaz za naredne izazove, već i pokazala da srpski fudbal, ukoliko se ovi momci budu pravilno razvijali ne mora da brine za svoju budućnost.

Litvanija je u Gornji Milanovac došla da se brani, to je svima jasno bilo od početka. I za takav pristup je kažnjena. ‘Bravu je otključao’ Uroš Đurđević u 29. minutu, da bi isti igrač samo sedam minuta kasnije sa ‘bele tačke’ duplirao prednost Srbije. To nije bilo sve za prvo poluvreme, pošto je u 44. minutu Sergej Milinković-Savić na asistenciju Marka Grujića postigao svoj prvi gol na meču.

Litvanci ni u nastavku nisu želeli da ‘igraju fudbal’, pa je četiri minuta nakon igre u drugom delu, Ognjen Ožegović postigao gol za 4:0. A onda je u 75. minutu viđen i najlepši potez na meču, gol Sergeja Milinković-Savića iz slobodnog udarca.

Sjajan utisak ostavila je selekcija koju predvodi Tomislav Sivić i ovo je veliki ‘vetar u jedrima’ pred nastavak kvalifikacija za Evropsko prvenstvo koje je za Srbiju sedmog oktobra, kada će nam u goste doći odgovarajuća reprezentacija Andore.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter