2
Fudbal

FOTO: STARSPORT

IVANOVIĆ: Mora da se zna ko, kada i kako igra, Spajić je budućnost ove reprezentacije

Objavljeno: 08.09.15 u 12:35

Kapiten Srbije Branislav Ivanović je prijateljsku utakmicu sa Francuskom, u kojoj je njegova ekipa poražena sa 2:1, ocenio kao pozitivnu.

– Kako je utakmica odmicala, imali smo sve više samopouzdanja. U drugom poluvremenu smo dominirali, imali smo svoje šanse i vidi se napredak. Videlo se koliko možemo da napredujemo. Ipak, dve različite stvari su kada se igra pod pritiskom i bez njega – naveo je Ivanović.

Srbija je gubila 0:2 od Francuske već posle 25 minuta igre.

– Imali smo dozu straha, nismo počeli kako je trebalo. Najviše mi smeta tih prvih 20 minuta, počnemo da igramo tek kad primimo golove. To su stvari koje možemo da popravimo. Moramo da se stisnemo i da napravimo grupu na terenu, kako protivnici ne bi mogli da nas probiju. Prvih pola sata bilo koje utakmice je najvažnije i treba da se izdrži.

Jedan od velikih problema je i neuigranost odbrambene linije tima.

– Da bi ekipa napravila nešto, mora da se zna ko, kad i kako igra. Ceo ovaj ciklus nismo odigrali dve ili tri utakmice zajedno u poslednjoj liniji. To je bitno za ekipu da bi funkcionisala na pravi način.

Ivanović je u poslednja dva susreta igrao u štoperskom tandemu sa debitantom Urošem Spajićem.

– Spajić je budućnost ove reprezentacije. Prve utakmice u reprezentaciji nikome nisu idealne. On je par puta loše intervenisao, ali je isto tako pokazao koliko dobar može da bude u pojedinim momentima. Na njega se ozbiljno računa u budućnosti – rekao je Ivanović.

Sledeće okupljanje reprezentacije je u oktobru, kada će igrati protiv Albanije i Portugala u završnici kvalifikacija za kontinentalni šampionat.

0
0

2 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter