0
ATP

FOTO: novakdjokovic.com

US OPEN: Novak Đoković slomio reket, dobio Aguta i otišao u četvrtfinale (VIDEO)

Objavljeno: 07.09.15 u 08:55

Novak Đoković pobedio je Roberta Bautistu Aguta sa 6:3, 4:6, 6:4, 6:3 u četvrtom kolu US opena.

Najbolji teniser današnjice na igline uši došao je u četvrtinale pošto je odigrao najteži meč u dosadašnjem toku turnira.

Koliki je nivo frustracije imao Đoković u sebi najbolje govori podatak da je, pošto je izgubio drugi set, ljut svom snagom nagazio na svoj reket i slomio ga u param-parčad.

Ipak, Đoković je pokazao zavidan nivo mentalne stabilnosti čak i u trenucima kada mu nije najbolje išlo i na kraju je sebi iskrčio put ka samoj završnici poslednjeg Gren slema u sezoni.

– Frustracija je došla iz činjenice da nisam iskoristio 4:2 i 15:40, već drugi put u nizu mi se dešava, i protiv Sepija mi se dogodilo, a ne sme da mi se dešava, lak forhend sam promašio. Sutra će Boris da mi izbacuje iz korpe lagane lopte na centar da ih zakucavam, ne znam šta drugo – rekao je Đoković posle meča.

 – Nije mi funkcionisao servis u od sredine do kraja drugog seta, nisam uspevao da otvaram teren, što je on iskoristio i pruzeo kontrolu nad razmenama sa osnovne linije. Nije bilo lako nositi se sa time, ali uspeo sam da prebrodim pritisak sa njegove strane i da ponovo nametnem ritam igre koji sam držao u prvih set i po – istakao je Đoković posle meča, prenosi B92. 

(video: vine)

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter