1
Fudbal

FOTO: STARSPORT

NIJE LOŠE: Minimalan poraz Srbije od Francuske u Bordou (VIDEO)

Objavljeno: 07.09.15 u 22:45

Fudbalska reprezentacija Francuske savladala je Srbiju u prijateljskom meču odigranom u Bordou 2:1 (2:1).

Bravo, „orlovi“! Moglo je bolje, a moglo je biti i mnogo gore. Nažalost, „orlovi“ su u pojedinim napadima kasnili, ali na sreću ni Žiruu se večeras nije igrao fudbal. Zato moramo biti zadovoljni porazom od 2:1. „Galski petlovi“ su vodili sa 2:0 golovima Matuidija, a nadu pred kraj prvog poluvremena da možemo izbeći poraz u Bordou našem timu je doneo Aleksandar Mitrović. Ipak, u drugih 45 minuta nismo iskoristili dosta slabiju igru domaćina.

Francuska je u meč ušla sa željom da razbije reprezentaciju Srbije. O tome svedoči i prva šansa u 2. minutu kada je pokušao Grizman, ali je Rajković bio na mestu. Samo sedam minuta kasnije „galski petlovi“ su poveli sa 1:0. Šnajderlin je kreirao napad svog tima, uposlio je Sanju, ovaj je centrirao, a Matuidi neometan sa pet metara glavom pogodio mrežu. Stopostotnu šansu domaćin je imao i u 15. minutu, ali je pokušaj Žirua odbranio sada već bivši kapiten Crvene zvezde. Naš tim je prvu, ali sjajnu priliku imao u 17. minutu kada se Gudelj našao pred golom Francuza, ali je njegov šut sa pet metara zaustavio Ljoris. U 25. minutu usledila je kazna, domaćin Evropskog prvenstva sledećeg leta je izveo korner, lopta se odbila do Matuidija na 16 metara, a ovaj pravom „bombom“ po drugi put je matirao nemoćnog Rajkovića.

(Izvor: YouTube/RTS Sajt – Zvanični kanal)

(Izvor: YouTube/FootballCompsHD)

Mogla je Francuska i do 3:0, ali je Žiru u 33. minutu bio neprecizan. „Orlovi“ su se u igri vratili u 39. minutu kada je Tadić probio po levom boku i centrirao, Marković je šutirao, lopta se odbila od Mitrovića i završila je u golu. Na poluvreme naš tim je otišao sa minusom 2:1.

(Izvor: YouTube/ Maagic Stirke)

„Trikolori“ su zapretili u 52. minutu, posle grešeke naše odbrane, Grizman se stuštio ka našem golu, šutirao, ali je pogodio stativu. Nekoliko minuta kasnije pokušao je Valbuena sa distance, ali bez problema za Rajkovića. Najveću šansu u drugom poluvrmenu proustio je rezervista Tošić kada je u 63. minutu prevario čuvara Mangalu, šutirao sa ivice šensaesterca, ali je lopta otišla preko gola. Imala je Srbija u 82. minutu još jednu polušansu, ali je posle prodora i pasa u prazno Tošića, Škuletić za sekundu zakasnio, a Ljoris pokupio loptu.

Na kraju zaslužena pobeda Francuske, ali dobra i hrabra igra čete Radovana Ćurčića. Recept za bolje dane srpskog fudbala i ohrabrujuća igra pred gostovanje veka u Elbasanu u Albaniji za tačno mesec dana…

 [stextbox id=“hotsport_text_box“]

FRANCUSKA – SRBIJA 2:1 (2:1)

Strelci:

Matuidi 9, 25 – Mitrović 39

FRANCUSKA: Ljoris – Sanja (Debuši), Mangala, Varan, Tremulinas – Matuidi (Kondogbia), Šnajderlin, Pogba, Valbuena (Martial) – Žiru i Grizman (Benzema).
SRBIJA: Rajković – Tomović, Ivanović, Spajić (Kosanović), Obradović – Fejsa (Petrović), Gudelj (Ljajić), Matić, Marković (Tošić), Tadić (Kostić) i Mitrović (Škuletić).

[/stextbox]

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter