0
Odbojka

FOTO: STARSPORT

ZORAN TERZIĆ: Odradili smo fenomenalan posao

Objavljeno: 06.09.15 u 13:58

Selektor ženske odbojkaške reprezentacije Srbije Zoran Terzić rekao je posle pobede nad Argentinom (3:2) i plasmana na Olimpijske igre u Riju, da je ekipa sve utakmice na Svetskom kupu odigrala na visokom nivou.  

– Znali smo i pre utakmice da će biti teško. Bilo je normalno očekivati da ne odigramo previše kvalitetnu utakmicu, iako smo igrali protiv slabijeg protivnika, jer je nama meč značio sve, a njima ništa. Videlo se da naše igračice nisu bile relaksirane i da su praktično na silu igrale – rekao je Terzić posle utakmice.

On je poručio da se nada da će tim nastaviti sa dobrim partijama na predstojećem Evropskom prvenstvu.

– Mnogo lakih lopti nismo uspeli da tehnički odradimo jer smo bili stegnuti. Ipak, kada se završi takmičenje sabira se konačan utisak, a to je da smo odradili fenomenalan posao, ne samo rezultatski, već i igrački. Igrali smo veoma dobro i to bi trebalo svima da bude u glavi – poručio je Terzić.

Kapiten Srbije Maja Ognjenović ističe zadvoljstvo zbog 10. trijumfa u nizu i plasmana na Olimpijske igre u Riju.

– Znali smo da veliki ulog, Argentinke su igrale rasterećenije i uspele su da se vrate posle dva seta minusa. Igrali smo stegnuto jer smo morale da pobedimo kako bi otišli u Rio. Srećne smo što smo uspeli da se plasiramo na OI, iako je malo to ko očekivao. Raduje što smo igrali kao tim – zaključila je Ognjenović.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter