1
Fudbal

FOTO: STARSPORT

SIVIĆ: Nije lako kada si svetski prvak, Litvanija mora da padne

Objavljeno: 06.09.15 u 15:20

Selektor mlade reprezentacije Srbije Tomislav Sivić rekao je uoči početka kvalifikacija da je optimista oko plasmana na šampionat Evrope u Poljskoj, ali i da neće biti lako opravdati ulogu favorita. 

– Grupa je korektno jaka. Možemo da kažemo da je to ozbiljan skup reprezentacija u kojoj svaka utakmica može da utiče na konačan redosled. Teško je braniti mesto prvaka u svetu jer svi žele da protiv njega pokažu šta znaju. Posedujemo kvalitet i to niko ne može da ospori. Aktuelni smo svetski prvaci i bivši evropski šampioni. Bili smo učesnici nedavno završenog Evropskog prvenstva u Češkoj i iz svih tih selekcija trebalo bi da izvučemo najbolje. Najboljem se i nadamo – rekao je Sivić za sajt FSS i dodao:

– Jesmo svetski prvaci i bivši šampioni Evrope, ali puno igrača iz tih selekcija trenutno nigde ne igra. Naš posao je da ih vratimo i pomognemo im da ponovo budu reprezentativci. Neće biti lako, ali naša obaveza je da i u takvim okolnostima pravimo dobre rezultate. Protiv Litvanije bodovi moraju da se osvoje.

Sivić je otkrio da će šansu dobiti Ognjen Ožegović koji je ovog leta eksplodirao u dresu Vojvodine.

– Šansu ćemo pružiti Ožegoviću, koji je bio u omladincima u Litvaniji kada smo osvojili titulu prvaka Evrope. Proverićemo i mladog napadača iz Minhena 1860 Mulića, visok je 202 santimetra i podseća na Nikolu Žigića. Mulić standardno igra za minhenski klub u Cvajti. Rođen je u Novom Pazaru i izrazio je želju da igra za Srbiju – istakao je Sivić.

0
0

1 Komentara

  1. Upropastices ti zlatnu generaciju.Bices najveci krivac uz Toleta i Savu.Ostadosmo bez super mladog igraca Mandica,samo zbog tebe i menadzera,koji guraju svoje igrace.Videce se to uskoro,zivi bili pa videli.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter