3
Košarka

FOTO: STARSPORT

EUROBASKET 2015: Ko može da ga zaustavi! Bjelica utišao Berlin na 0,9 sekundi do kraja! (VIDEO)

Objavljeno: 06.09.15 u 16:56

 U utakmici za infarkt Srbija je pobedila domaćina Nemačku u drugom kolu grupe B na Eurobasketu košem Nemanje Bjelice za konačnih 68:66 (19:18, 20:20, 11:10, 18:18).

Srbija je utakmicu počela sa petorkom: Teodosić, Marković, Kalinić, Bjelica, Raduljica, dok su Nemci na parket izašli u sastavu: Zipser, Gavel, Šruder, Novicki, Plajs.

Očekivano tvrd početak na obe strane uspevao je da ‘omekša’ jedino Denis Šruder, plejmejker Atlanta Houksa i nemačke selekcije, koji se u tim momentima lako probijao i poentirao kroz odbranu Srbije.

Držali smo ‘mirnog’ Dirka Novickog, delom i zbog ovog poteza Nemanje Bjelice, bili u egalu i pored veoma lošeg šuta i za dva i za tri poena. Međutim, u drugoj deonici se raspucao i najbolji nemački košarkaš, sa tri trojke stigao do 12 poena i držao prednost Nemaca od pet do sedam poena razlike.

(youtube / Zeljko Djordjevic)

Negde u tom delu meča Nemci su imali i evidentnu pomoć sudija, poput detalja kada je ‘momak od zadatka’ nemačkog selektora Vojtman udario po licu Miloša Teodosića i prošao samo sa običnim faulom.

Ipak, i pored toga smo uspeli da izjednačimo, a onda u smiraj prvog poluvremena i povedemo pogotkom uz faul Marka Simonovića posle odlične asistencije Bjelice. Bilo je tada 39:38 za Srbiju i sa tim rezultatom se otišlo na odmor.

Čekalo se da proradi šut za tri naše reprezentacije, posle mizernih 1/13 u prvih 20 minuta. I stigla je tek posle osam minuta igre u nastavku, pogodio ju je Nemanja Nedović za novo vođstvo Srbije (48:47). Treća četvrtina je završena pogotkom uz faul Zorana Ercega posle akcije iz auta, za ‘plus dva’ naše selekcije pred ulazak u poslednji kvartal.

 Srbija je taj deo igre otvorila serijom 4:0, ali su Nemci odgovorili sa šest uzastopnih poena, pa je rezultat na pet minuta do kraja bio izjednačen. Odgovor je stigao u vidu trojke Nemanje Bjelice, ali sa novih četiri poena Tibora Plajsa i dva penala Šrudera Nemačka je posle dužeg vremena preuzela vođstvo.

Trojkom Zorana Ercega rezultat je ponovo bio iznednačen na 62:62, zatim smo se odbranili, a onda i prodorom Bjelice pored Plajsa vratili ‘tas’ na našu stranu. Na sličan način prošao je i njegov imenjak Nedović za tri poena prednosti na tačno minut do kraja meča, ali je na 23,4 do isteka vremena Haiko Šafarcik pogodio za tri poena i doneo izjednačenje. Srbija je imala napad za pobedu.

Nemačka je imala dva ‘mala faula’ koja su iskoristila da potroše vreme, a onda je posle novog tajm-auta Aleksandra Đorđevića Nemanja Bjelica fintirao, probio i ‘flouterom’ pogodio na 0,9 sekundi do kraja za drugu pobedu Srbije na Eurobasketu!

(youtube / TomasBOOM)

Junak meča je Nemanja Bjelica sa 12 poena, Erceg i Bogdanović su postigli po devet, a iako Miloš Teodosić ništa nije uspevao da pogodi na ovom meču, šutirao je očajnih 0/8 za tri poena, trpeo je i brutalne udarce, ali je i pored toga imao osam poena.

0
0

3 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter