0
Košarka

FOTO: STARSPORT

‘ČIČA’ GUROVIĆ: Sve miriše na zlato, nek Novicki da i 50, samo da dobijemo

Objavljeno: 06.09.15 u 09:09

Košarkaška reprezentacija Srbije startovala je trijumfom na Evropskom prvenstvu savladavši Španiju sa 80:70.

Pred izabranicima Aleksandra Đorđevića sada je novi ispit koji moraju da polože u vidu okršaja sa Nemačkom, u nedelju od 15:00 sati.

Bivši reprezentativac Jugoslavije, legendarni Milan Gurović, istakao je da ga sadašnja selekcija „Orlova“ neodoljivo podseća na onu koja je sa početka novog milenijuma u Indijanopolisu savladala drim-tim.

– Verujte mi, ova generacija me jako podseća na onaj tim Jugoslavije, koji je 2001. i 2002. godine pokorio svet i Evropu. Da najlepše dočaram, oseća se to u vazduhu. To zajedništvo, ta homogenost koju ovi momci imaju, to srce, žar, želja… Takav sklop imala je ona ekipa s početka veka, koja je sa Svetislavom Pešićem napravila veliki rezultat – rekao je Gurović, prenosi Mozzartsport.

On je uveren da Đorđevićevi igrači mogu do najsjajnijeg odličja.

– Ja sam siguran da ovi momci mogu do zlata, to su pokazali već u prvoj utakmici. Na početku velikog takmičenja uhvatili su se u koštac sa tako velikim i moćnim protivnikom i zabeležili su vrlo važnu pobedu na startu. Kažem ‘vrlo važnu’, jer je tako probijena psihička barijera koja je možda postojala među ovim momcima i posle ovoga njima samo može da bude lakše – smatra popularni „Čiča„.

On se, potom, osvrnuo i na fenomenalnu rolu i dabl-dabl učinak novog NBA igrača, Nemanje Bjelice.

– Bjelica je pokazao da je istinska klasa i s pravom najbolja evropska četvorka. Polivalentan je igrač, koji može da igra sve, od plejmejkera do krilnog centra i taj svoj dar koristi maestralno. On je motor ovog tima i pravi vođa. Uz to, on čini jedan fantastični trio zajedno sa Teodosićem i Bogdanovićem i jasno je da oni, uz pomoć kompletnog tima, mogu ovu generaciju da odvedu na vrh Evrope. Ja sam ubeđen da oni idu pravim putem i da možemo do zlata – dodao je Gurović.

Proslavljeni košarkaš potom se okrenuo predstojećem duelu sa Nemačkom.

– Nemci su se namučili protiv Islanda, ali to ništa ne mora da znači. Naši igrači moraju svakako da uđu maksimalno u utakmicu i urade isto što i danas – da odigraju najbolje i obezbede pobedu kako bi bili korak bliži prvom mestu u grupi. Domaćin jeste, ali nije nepobediv. Uz kvalitet koji imaju ovi momci verujem da ćemo pobediti i Nemačku – kazao je Gurović.

Bivši reprezentativac je dodao i da ne bi imao ništa protiv kada bi Novicki dao 50 poena, a kada bi Srbija na kraju pobedila.

On je kazao i da Srbija ne bi trebala da kalkuliše u svojim utakmicama, već da sa puno žara odradi svaku utakmicu i da pokuša da pobedi na svakom meču. 

Kada je reč o Saletu Đorđeviću, Gurović je ubeđen da njegov nekadašnji saigrač i sadašnji šef struke nacionalnog tima obavlja sjajan posao na klupi „Orlova„.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter