1
ATP

US OPEN: Đoković preslišao i Sepija

Objavljeno: 05.09.15 u 00:05

Najbolji teniser planete Novak Đoković plasirao se u osminu finala US opena, pošto je savladao Andreasa Sepija 3:0 (6:3, 7:5, 7:5).

Nije Nole dominirao kao u prva dva meča, Italijan je dobro namučio našeg asa, pogotvo u drugom i trećem setu. Prvi je lako pripao Đokoviću, iako je Sepi prvi stigao do brejka. Ipak, odmah u sledećem servis gemu Nole je vratio brejk i poravnao na 2:2. Odlučujući momenat dogodio se u osmom gemu kada je naš as ponovo oduzeo servis protivniku i završio posao 6:3.

Rovovska borba viđena je u drugom delu meča. Igralo se poen za poen, sve do 11. gema kada je Novak napravio treći brej i posle 7:5 poveo sa 2:0 u setovima. U trećoj deonici viđeno je najviše uzbuđenja. Đoković je brzo stigao do prednosti 3:1 i kasnije 5:3, ali se Italijan probudio, vratio izgubljeni servis i stigao do 5:5. Ipak, najbolji srpski teniser ikada je vratio brejk, i posle prave drame i spašene tri brejk lopte stigao do 7:5 i osmine finala poslednjeg Gren slema u sezoni US opena.

0
0

1 Komentara

  1. Naslov je baš pretenciozan. „Preslišao“ je malo teška reč, tim pre što je Sepi bio tvrd orah što je i sam Novak rekao u intervjuu sa Bredom Gilbertom.
    Gledao sam meč i moglo bi se reći zaslužena ali teška pobeda.
    Novak i u ovakvim mečevima pokazuje svoju veličinu i mentalnu snagu.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter