0
Košarka

EUROBASKET 2015: ‘Orlovi’, poletite visoki i donesite zlato što se zlati (SASTAVI)

Objavljeno: 05.09.15 u 09:15

Košarkaška reprezentacija Srbije danas od 18 časova u Berlinu startuje sa takmičenjem na EP, a prvi protivnik je veliki rival Španija.

Teži početak nismo mogli ni da zamislimo, ali se na muci poznaju junaci. Vicešampion sveta će u borbu za medalje i olimpijsku vizu krenuti preko Gasola, Fernandeza, Mirotića, Rodrigeza i drugara. Na prethodnih osam mečeva na velikim takmičenjima Španija je trijumfovala šest puta, dok je naša selekcija slavila samo dva puta. Poslednji put na Svetskom prvenstvu 2010. godine kada je bilo 92:89, čuvenom trojkom Miloša Teodosića „sa parkinga“ arene u Istanbulu.

(Izvor: YouTube/Vladimir Ćilerdžić)

Sada su stvari za nijansu drugačije, to jest „crvena furija“ više nije apsolutni favorit u dvoboju sa Srbijom. Što zbog činjenice da četa Aleksandra Đorđevića brani drugo mesto sa SP, kao i činjenice da Španija u timu nema nekoliko NBA igrača kao što su Rubio, Kalderon, Ibaka i Mark Gasol. Ipak, tu su Pau Gasol, Nikola Mirotić, Rudi Fernandez, Serhio Ljulj, Ćaćo Rodrigez i Felipe Rejes što kad pogledate naš sastav Miloš Teodosić, Nemanja Bjelica, Bogdan Bogdanović, Nemanja Nedović i Miroslav Raduljica obećava pravi spektakl već prvog dana turnira.

– Španci su ranjeni lav, njihov ponos je veliki, a kvaliteti svima poznati i oni su među favoritima za titulu. Mi respektujemo svakog protvnika, ali ulazimo u svaku utakmicu sa željom za pobedom. Nikada nisam u životu bio pesimista, a teren će pokazati ko je najbolji, u to čvrsto verujem. Specijalno je kada čovek može da predstavlja svoju zemlju i kada se igra protiv šampionskih ekipa. Iz tog specijalnog osećanja proističe i velika želja i motivacija koje će nam, nadam se, pomoći – rekao je Aleksandar Đorđević.

Meč izmeđiu Srbije i Španije igra se od 18 časova u Berlinu.

SRBIJA – ŠPANIJA 18.00

ŠPANIJA: Ljulj, Fernandez, Ribas, Mirotić i Gasol. Klupa: Rodrigez, Ernangomez, Rejes, Klever, San Ementerio, Agilar i Vives.
SRBIJA: Teodosić, Nedović, Kalinić, Bjelica i Raduljica. Klupa: Marković, Simonović, Bogdanović, Milosavljević, Erceg, Kuzmić i Milutinov.

 [stextbox id=“hotsport_text_box“]

A grupa:

Poljska – BIH 15.00
Izrael – Rusija 17.30
Francuska – Finska 21.00

B grupa:

Nemačka – Island 15.00
Španija – Srbija 18.00
Italija – Turska 21.00

C grupa:

Gruzija – Holandija 15.00
Makedonija – Grčka 18.00
Hrvatska – Slovenija 21.00

D grupa:

Češka – Estonija 15.30
Belgija – Letonija 18.30
Litvanija – Ukrajina 21.30

[/stextbox]

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter