0
Odbojka

ZORAN TERZIĆ: Sad sve zavisi od nas

Objavljeno: 04.09.15 u 13:14

Selektor ženske odbojkaške reprezentacije Srbije Zoran Terzić izjavio je da je zadovoljan jer posle današnje pobede nad Kubom na Svetskom kupu u Japanu, plasman na Olimpijske igre zavisi samo od njegove ekipe.

– S obzirom da smo pobedili sa 3:0 i da su šansu dobile igračice koje su malo igrale u prethodnom periodu možemo da budemo zadovoljni rezultatom. Igra je bila taman dovoljna da se pobedi reprezentacija Kube. Danas imamo dvostruki razlog za slavlje, pošto je Rusija pobedila SAD i u ovom trenutku, na sreću, sve zavisi samo od nas. Sa dve pobede protiv Kenije i Argentine sigurni smo putnici za Rio, rekao je Terzić, preneo je Odbojkaški savez Srbije.

Odbojkašice Srbije pobedile su danas u Komakiju Kubu sa 3:0, u devetom kolu Svetskog kupa u Japanu. Posle pobede Rusije nad SAD od 3:0, reprezentaciji Srbije su za plasman na Olimpijske igre u Rio de Žaneiru 2016. godine, dovoljne su dve pobede u poslednja dva kola protiv Kenije i Argentine.

– Mnogo je bolja situacija nego što je bila do danas. Nadam se da će devojke to shvatiti na pravi način, da će do kraja odigrati kako treba i da neće biti problema u naredne dve utakmice, rekao je Terzić.

Odbojkašice Srbije će protiv Kenije igrati sutra od 8 časova, a u poslednjem kolu protiv Argentine u nedelju od 7 časova.

Reprezentativka Srbije Jelena Nikolić rekla je da je najvažnije da je njena ekipa pobedila Kubu maksimalnim rezultatom.

– Igra nije bila na najvišem nivou kao do sada, ostale su još dve utakmice i bitno je da do kraja uradimo sve što je do nas. Nadam se da će to biti dovoljno za plamsan na Olimpijske igre. Kenija je ekipa sa kojom nismo igrale duže vreme, nismo imale prilike da ih gledamo, ali čim je na Svetskom kupu može da pokaže nešto. Potrebno je da maksimalno ozbiljno uđemo u utakmicu, prvenstveno zbog nas, a onda rezultat neće izostati, rekla je ona.

Libero Srbije Suzana Ćebić rekla je da je očekivala veći otpor Kube, ali da je presudila razlika u kvalitetu.

– Sada se okrećemo poslednjim utakmicama u kojima nas čekaju lakši protivnici. S obzirom da smo ‘jednom nogom’ u Riju, bilo bi lepo da odigramo maksimalno i te dve utakmice, da ne komplikujemo stvari. Sigurno je da smo bolja ekipa od Kenije i Argentine. Olakšalo je situaciju što je Rusija dobila Ameriku. Sve zavisi od nas, nismo u situaciji da čekamo druge rezultate, rekla je Ćebić.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter