0
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

TRIJUMF ZA IZLAZAK IZ MINUSA: Srbija večeras sa Jermenijom pred praznim tribinama

Objavljeno: 04.09.15 u 09:41

Fudbalska reprezentacija Srbije će večeras od 20:45 na stadionu „Karađorđe“ u Novom Sadu igrati najvažniji-nevažni meč u poslednje vreme, sa selekcijom Jermenije.

Sve šanse za eventualni plasman na Evropsko prvenstvo odavno su izgubljene. I odavno se nije dogodilo da zvanična utakmica reprezentacija Srbije probudi manji interes ovdašnje javnosti.

Delom zbog skorašnjeg početka Evropskog prvenstva u košarci, delom zbog činjenice da „Orlovi“ imaju minus od dva boda na svom saldu i da su svoje šanse za učešće na završnici fudbalskog EP odavno izgubili i na kraju i zbog podatka da će meč u Novom Sadu biti odigran pred praznim tribinama.

Ipak, Srbija u ovom duelu ima zbog čega da igra.

Sama činjenica da naša selekcija ima sramotan bodovan saldo koja ni izbliza ne predstavlja realnu sliku kvaliteta „Orlova“ mora da motiviše fudbalere da pokušaju do kraja kvalifikacionog ciklusa da poprave utisak i pobede u što je više mečeva moguće.

To možda nije važno gledano iz ugla plasmana na Evropsko prvenstvo naredne godine. Ali, gledano kroz prizmu dobre atmosfere u ekipi pred start kvalifikacija za SP u Rusiji, svakako jeste. Svesni su toga i u našem stručnom štabu. Upravo zbog toga selektor Ćurčić želi danas da skine skalp Jermenima.

– U prethodnih nekoliko dana pričali smo o planovima i ambicijama reprezentacije. Za nas su ove kvalifikacije završene, ali ćemo iskoristiti ovaj period da stvorimo tim koji će moći ravnopravno da se takmiči u kvalifikacijama za SP u Rusiji – naveo je Ćurčić i dodao:

– Rezultat nam je primaran, odnosno tri boda sa Jermenijom. Daću šansu sada nekim novim  igračima, ali ne da bi zadovoljio javnost, nego jer su priliku i zaslužili. Mislim da mogu da naprave razliku i da nam donesu rezultat u nekom narednom periodu – poručio je selektor Srbije.

Hoće li u svojim namerama uspeti, preosaje nam da sačekamo veče i vidimo na delu…

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter