15
Domaći fudbal

DUBOK DŽEP: Partizan i Zvezda kriju dva najplaćenija igrača Superlige, otkrivamo njihove plate

Objavljeno: 04.09.15 u 10:10

Pred početak sezone u Superligi, Crvena zvezda i Partizan zajedničkim snagama sabrali su dug veći od 60 miliona evra.

Međutim, to nije sprečilo uprave dva jedina sportska kolektiva koja su, od rasparada Jugoslavije, osvajali šampionske titule u Srbiji, sa izuzetkom kratkog uspona FK Obilić 1998. godine.

Naime, prema informacijama koje je objavio dnevni list Sport, upravo ova dva kluba u svojim redovima imaju dva najplaćeija igrača u Superligi Srbije.

FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

Prema podacima ovog lista, najplaćeniji igrači u zemlji su levi bek Crvene zvezde Luis Ibanjez i napadač Partizana, Valeri Božinov.

Igrač crveno-belih, koji evropsku karijeru krčio braneći boje zagrebačkog Dinama, ujedno ima godišnju zaradu od 240.000 evra. Identična primanja ima i navalni fudbaler „Parnog valjka„, Valeri Božinov.

Kada je reč o igrčaima crveno-belih, dubok džep imaju i Ugo Vijeira i Mičel Donald koji na godišnjem nivou zarade sumu od 200.000 evra.

FOTO: StarSport
FOTO: StarSport

Od ostalih novih fudbalera u crno-belom, najskuplje pojačanje je Slavoljub Srnić, koji će zarađivati 96.000 evra, dok su najjeftiniji golman Nemanja Supić i napadač Predrag Sikimić, čija je godišnja plata „samo“ 36.000 evra.

Kada je reč o fudbalerima crno-belih, šuška se i da Abubakar Oumaru ima platu koja je u rangu sa Božinovom, te da Saša Ilić inkasira 180.000 evra godišnje, a Miroslav Vulićević za 160.000. 

 

 

0
0

15 Komentara

  1. Prvenstvo je godinama neregularno,jer imamo dva PRIVILEGOVANA kluba,koji su bure bez dna i trose drzavne milione a svi ostali klubovi zive od danas do sutra.E onda ni to nije dovoljno pa imamo na Vracaru 2:6(2:0) pa 0:2 u Surdulici i tako dalje…

    0
    0
    Odgovori
  2. JA SAM COVEK IZ BACKOG JARKA,I VRLO DOBRO ZNAM DETALJE O IVANICU. NJEGOVA PLATA JE 2200 EVRA,STO MOZETE DA POTVRDITE,A ODBIO JE 250 HILJADA GODISNJE U PARTIZANU,PLUS 50 HILJADA NA RUKE! MICO JE VEC SADA IDOL SVIM KLINCIMA KOD NAS,NEVEROVATAN,ALI NEVEROVATAN MOMAK.

    0
    0
    Odgovori
  3. Plata Ibanjeza 200 hiljada +bonusi,plata Bozinova 400 hiljada+bonusi kojev nece dobiti jer su bili planirani ako se udje u LS.Cisto da se zna,o ostalima da neuspredjujem,ni za njih vam nije tacna informacija.Pozz.MKD

    0
    0
    Odgovori
    • Biće da ti sastavljaš ugovore za Partizan i Zvezdu… Čim imaš tako precizne informacije, do kojih i novinari ne mogu doći…

      0
      0
      Odgovori
      • Nema potrebe da sastavljam ugovore!O Bozinovu i njegovim primanjima licno je govorio njegov menadzer za sve BG portale,za Ibanjeza njegov tast za HR medije,tako se to radi u zemljama clanica EU,sve javno i po propisu samo jos ti i tebi slicni zive u mraku i nagadjanjima.Pozz.MKD

        0
        0
        Odgovori
  4. Zasto pisete da kriju,pa juce su izasli podaci o tome koga su doveli i za koliko para,kao i koliko svako od igraca ima platu i svaka cifra se slaze sa ovim sto ste vi napisali,sto se Zvezde tice jer me partizan ne interesuje nimalo.Vi ste izgleda prepisali sa tog sajta,dodali senzacionalan naslov i sad mislite da ste nesto novo napisali.Sve manje mi se svidjate,pisete gluposti,unapred dovodite igrace u pojedinim klubovima a kad se ispostavi da je lazna vest,uopste se i ne trudite da je skinete sa sajta,nego je ljudi mogu videti jos nedeljama,iako svi znaju da je lazna.Izbacujete namerno neke naslove,kako bi se navijaci poklali i prepucavali i to bez potrebe.Ajmo malo profesionalnosti i azurnosti u radu a ne da se prepisuju vesti i samo promene naslovi.

    0
    0
    Odgovori
  5. Pa ti Zeljko stvarno nisi normalan,mi imamo 65m duga,5m treba Vuceli i vama da vratimo hahahahahahahahhahahahahahahahahahahah…….

    0
    0
    Odgovori
  6. Sram vas bilo na ovom spinovanju.
    Cuj, zajedno skupili 60 miliona duga! Zasto ne napisete da ona ima 55 a Partizan 5 miliona?
    Isto kao sto nas ima 300 miliona zajedno sa Rusima.

    0
    0
    Odgovori
    • Ne lupaj gluposti,kao tipicni grobar.Zvezdin dug je 42 miliona i to je javno objavljeno a pitanje je sta tvoj mali klub krije.Tako su i u KK krili dugove,kao zmija noge i dosli pred katancem,tako ce i FK ubrzo jer nika niste hteli javno da objavite dug,kao ostali klubovi.Cak i prethodna uprava,kad je odlazila,izasla je sa dve razlicite cifre,koje su sigurno lazne.Tek kad udje nezavisna komisija,moze se pricati o tome ali ispod 15 miliona niste,mozda i 20-tak.

      0
      0
      Odgovori
      • Ako se već javiš da budeš dežurni mudroser, onda se barem drži činjenica… To tvoje „javno objavljeno“ da je Zvezdin dug 42 miliona je obična izjava bivšeg robijaša, koji je gle čuda vukao bukagije zbog pljačke novca iz prethodnog kluba. Toliko o činjenici. Isto kao što si preskočio činjenicu da su tužilaštvo i policija pre par meseci dok je Đurić bio direktor prečešljali poslovanje Partizana, i odmah zatim je i angažovana nezavisna revizorska kuća koja je utvrdila dug od 14,2 miliona. Posle toga je prodat Škuletić za 4 miliona, očekuju se pare od Markovića i Mitrovića približno 4-5 miliona, i naravno za grupnu fazu LE 5.7 miliona… Ukoliko ne znaš da sabiraš, koristi digitron… Kapiram da ti je lakše da izmišljaš priče i ponavljaš ih kao mantru dok i sam ne poveruješ u iste… Aj Alisa uživaj u svom svetu čuda…

        0
        0
        Odgovori
      • Taj dug jeste 42 miliona kad maheri uracunaju sve sponzorske ugovore za narednu godinu a nijedan trosak.
        A do sledece godine niko ne mora nista da jede ni da primi platu, struja na stadionu ne mora da se placa, igraci ce igrati samo zbog postovanja prema navijacima, na gostovanja ici autostopom a spavati pod satorom na pomocnom terenu, Zvezdan and Co. nece nista ukrasti, teren ce da pokosi stado ovaca….
        I tako, vidis kako je lako smanjiti dug za 10 miliona bez ikakvog prihoda.

        Koliko novih ugovora su vam sada natovarili koji ce se opet naplacivati preko suda, sa setom cete se secati ovih 50ak miliona kao starih, dobrih vremena.

        0
        0
        Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter