0
Vremeplov

VREMEPLOV: U Kalču je upamćen po golovima za TV špice, a nikad nije igrao u velikom klubu! (VIDEO)

Objavljeno: 03.09.15 u 18:12

Nekada je apeninsko poluostrvo bilo kolevka fudbala. Svaki klub iz Kalča bio je prepoznatljiv po nekim igračima, a Katanija je imala Đuzepea Maskaru. 

Italijan je ostao upamćen po maestralnim golovima u stilu najvećih majstora „bubamare“. Apenini će zauvek pamtiti njegove majstorije. Nešto što je ušlo u anale, zapisao je u mečevima sa Interom i Palermom. Ovako nešto se više ne viđa na „čizmi“ i šire…

U mečevima sa Interom, ne možemo a da se ne setimo njegovog maestralnog izvođenja penala. U 80. minutu igre, pri rezultatu 1:1, izveo je maherski potez. 

Gol koji je postigao protiv Palerma, slobodno može da se kaže da se ubraja u drušvo najboljih, ovako nešto je pošlo za rukom čuvenom Vijeriju, Mikoliju… ali ipak gol Maskare je jedinstven. 

Za ekipu takvog „kalibra“ kao što je Katanija (najveći uspeh u istoriji kluba 8. mesto u Seriji A), Maskara je pružao odlične partije, u nekoliko navrata, nakon ispadanja kluba u drugu ligu, svojim igrama, veoma je doprineo ekspresnom vraćanju u društvo najboljih.

Upravo je na Siciliji proveo najduži period svoje karijere (2003-2011), a igrao je još za Napoli, Peruđu, Salernitanu, Palermo, Avelino, Novaru, Peskaru…

Piše: Marko Plavšić, saradnik HotSporta

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter