3
Fudbal

SEĆATE LI SE ROĐE MARJANOVIĆA!? Danas postiže evrogolove u švedskoj četvrtoj ligi! (VIDEO)

Objavljeno: 03.09.15 u 17:40
Nekadašnja nada srpskog fudbala i jedan od najtalentovanijih igrača sa početka 21. veka, Rodoljub Marjanović, vratio se fudbalu.
 
 

U Srbiji je preživeo klasičan mobing od osoba koje decenijama vladaju našim fudbalom predstavljajući se kao sportski radnici, a danas u Švedskoj pokušava da vrati svoju karijeru na pravi put i donekle ispravi nepravdu koja mu je naneta.
 
Ljubav prema fudbalu preovladala je razočarenje i poniženje koje je u Srbiji doživeo, pa se nakon dve godine pauze Rodoljub Marjanović obreo u Švedskoj. Na poziv zajedničkog prijatelja, koji ga je spojio sa Goranom Čučkovićem, prvotimcem švedskog četvrtoligaša Gutea, Marjanović je potpisao ugovor i ponovo započeo svoju fudbalsku priču.
 
Nije mogao ni da zamisli lepši povratnički debi, nakon dva minuta provedena na terenu uspeo je da zatrese mrežu protivnika sa preko 25 metara. Bomba za TV špice, Rođina desnica u kojoj se nakupilo mnogo gneva proteklih godina, podsetila je na period kada su ga Dušan Tadić, Fejsa i Sulejmani gledali kao kapitena i predvodnika te generacije.
 
 

 

Danas kada je i njemu jasno da dečački snovi više nisu realnost, čini ga srećnim mogućnost da radi ono što najbolje zna, u zemlji u kojoj nema pritiska, procenata menadžera i sumnjivih tipova po svlačionicama.
 
– Švedska je jedna od zemalja sa najvećim životnim standardom i nisam hteo da propustim šansu koja mi se ukazala. Pošto imam i hrvatski pasoš, a to je veliko olaksanje ovde. Atmosfera u klubu je dobra,ovde se igra bez pritiska…Fudbal je na neki način vid zabave za Šveđane, uslovi su odlični, a i poseta je na zavidnom nivou (oko 1000 gledalaca po utakmici). Postigao sam stvarno prelep gol na debiju i zahvalan sam Bogu sto mi je omogućio da se vratim na takav način. 
 
Rodja Marjanovic Svedska 2
 
Prisustvo dvojice sunarodnika u klubu znatno mu je olakšalo period adaptacije i u velikoj meri pomoglo da se što bolje koncentriše na svoju igru i uklopi u tim.
 
– Naravno da je lakše kada imate nekoga svog u klubu. Čučković i Avrić su mi puno pomogli i sjajni su momci.
 
Nakon prelepog povratničkog gola na debiju na debiju, nije se dugo čekalo na nove Marjanovićeve majstorije. Prvo je u kupu protiv ekipe Degerforsa, pred oko 2000 gledalaca, postigao još jedan fantastičan gol sa preko 20 metara. 
 
 

 

A zatim je usledeo i prvenstveni meč u nedelju protiv Linkoping Sitija, kada je spoljnim delom stopala lobovao protivničkog golmana za trijumf svoje ekipe 3:2. 

Kada je u pitanju fudbalska budućnost, u prvom planu je Švedska, dok povratak u srpski fudbal nije u opticaju.
 
– Planovi za budućnost vezani za fudbal su da što pre odem u neki viši rang u Švedskoj, a životni planovi, da ostanem ovde bar deset godina da igram koliko budem mogao i da radim. A sa srpskim fudbalom mislim da sam završio.
 
Za kraj našeg razgovora dotakli smo se i trenutnog stanja u domaćem fudbalu, međutim Marjanović nije previše trošio reči, ali smo ga jasno razumeli.
 
– Ne bih komentarisao mnogo naš fudbal. Mislim da svi vide u kom pravcu ide. Pod hitno treba da se menja dosta toga.
0
0

3 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter