1
Evropske lige

VREMEPLOV: Jedno od najkontraverznijih proslava gola u režiji Robija Faulera! (FOTO) (VIDEO)

Objavljeno: 02.09.15 u 16:20

Na „Enfildu“ 3. Maja, 1999. godine, Liverpul je dočekao Everton. „Redsi“ su tu utakmicu dobili rezultatom 3:2. Međutim, meč je ostao upamćen, po jednom od najkontraverznijih proslavljanja gola u istoriji fudbala.

Sve je počelo u tom 15 minut igre, pri rezultatu 0:1 za Everton, dosuđen je penal za domaće. Najstrožu kaznu izveo je Robi Fauler i pogodio za 1:1.

Nakon postignutog gola prišao je gol liniji i simulirao njeno ušmrkavanje, čime je aludirao na uzimanje kokaina. Ovaj potez je bio ciničan odgovor na optužbe Evertonovih fanova koji su ga prethodnih dana optuživali da koristi kokain.

Robi nikad nije bio pozitivan na testovima koje je redovno obavljao. Nakon ovog poteza, dobio je četiri meča suspenzije, a Liverpul kaznu od 30.000 funti.

Robi Fauler je u svojoj prvoj debitantskoj utakmici na Enfildu kao 18-godišnjak postigao pet golova! Za Liverpul je nastupao punih osam sezona.

Na listi najboljih strelaca Premijer lige svih vremena nalazi se na šestoj poziciji sa 163 postignuta gola. Šta je bio u očima navijača Liverpula dovoljno govori nadimak koji su mu dali – „Bog“.

Piše: Marko Plavšić, saradnik HotSporta

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter