0
Ostali sportovi

PRIZNANJE ZA SRPSKI GOLF: Čedomir Ilić igra Evropski tur u Moskvi

Objavljeno: 02.09.15 u 10:31

Najbolji srpski golfer Čedomir Ilić će od četvrtka 3. septembra do nedelje, 6. septembra, igrati u Moskvi, na M2M Rusija Openu, koji se igra u okviru Evropskog tura, a ima nagradni fond od čak milion evra.

Ilić je dobio specijalnu pozivnicu kao pobednik amaterskog prvenstva Rusije, gde je slavio krajem juna u konkurenciji 75 igrača iz 12 zemalja. Ovo će biti prvi put da srpski golfer učestvuje na jednom turniru u okviru Evropskog tura.

Generalna sekretarka Golf asocijecije Srbije Irena Suturović – Bogdanović istakla je važnost Ilićevog učešća na turniru u Skolkovo golf klubu u Moskvi.

-To je velika čast za srpski golf i za Čedomira lično. Svesni smo njegove želje da se oproba među profesionalcima i ovo će biti idealna prilika da na licu mesta vidi o kakvoj je konkurenciji reč. Sama činjenica da će se jedan srpski golfer pojaviti na turniru Evropskog tura, predstavlja veliki rezultat – rekla je Irena Suturović – Bogdanović.

Na Otvorenom prvenstvu Rusije će učestvovati mnoga velika imena iz sveta golfa. Titulu će braniti Dejvid Horsi, a tu će se naći i brojni bivši pobednici sa Evropskog tura kao što su Majkl Hoj, SSP Čourasia, Edoardo Molinari, Bredli Dredž, Damijen Mekgrejn, kao i nekadašnji svetski broj jedan u tenisu i osvajač olimpijskog zlata iz Sidneja, Jevgenij Kafeljnikov.

Čedomir Ilić je višestruki šampion Srbije, a pored osvojenog Otvorenog prvenstva Rusije, ostvarivao je dobre rezultate i na turnirima u Mađarskoj, Južnoj Africi, Abu Dabiju, Bugarskoj, na Balkan čelendž trofeju, igrao je i turnire Alps tura, a učestvovao je i na Svetskim prvenstvima u Argentini, Japanu i Turskoj.

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter