0
Evropske lige

VREMEPLOV: Doneo Volfsburgu titulu i čudesnom solo akcijom ponizio veliki Bajern Minhen kao niko do sada! (VIDEO)

Objavljeno: 01.09.15 u 22:08

Čovek koji je uz Edina Džeka bio najzaslužniji što je Volfsburg 2009. godine, osvojio titulu šampiona Nemačke, prvu u svojoj istoriji – Grafite. 

Te sezone, potpuni hit su bili napadački dvojac Džeko-Grafite, oni su ukupno postigli 54 gola, to ih je ujedno načinilo najboljim napadačkim tandemom u istoriji Bundeslige.

Brazilac je poneo titulu najboljeg strelca prvenstva, na 34 utakmice postigao je 28 golova i te godine je odigrao najbolju sezonu u svojoj karijeri.

To je posebno osetio Bajern Minhen, 4. aprila, te 2009. godine, na „Folcvagen areni“ Volfsburg je demolirao Bavarce rezultatom 5:1. Brazilac je na tom meču postigao dva gola. Međutim, ostao je upamćen taj u 77. minut igre, peti gol u mreži Bajerna, Grafiteova majstorija koja je ušla u anale, te se smatra jednim od najboljih golova Bundeslige svih vremena.

Grafite je nakon dominacije u Nemačkoj, nastupao u arapskim zemljama. Sada ima 36 godina, i dalje je na travnatim terenima, u domovini, nosi dres Santa Kruza. 

Piše: Marko Plavšić, saradnik Hotsporta

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter