0
Košarka

SRPSKA VEZA: Stojaković se priključio Divcu i upravi Kingsa

Objavljeno: 01.09.15 u 09:52

Legendarni srpski košarkaš, Peđa Stojaković, priključio se Vlade Divcu u upravi Sakramento Kingsa.

Kao što je poznato, Divac je u martu preuzeo funkciju potpredsednik košarkaških operacija (zamenik GM-a) u klubu iz prestonog grada Kalifornije.

Od danas, on je dobio i veću slobodu u radu, pošto je unapređen na generalnog menadžera kluba.

Divac je dobio i pojačanje u upravi „Kraljeva„, pošto će Stojaković raditi kao direktor igračkog kadra i razvoja, a biće zadužen za praćenje talentovanih igrača u SAD i svetu.

Stojaković će takođe biti i generalni menadžer Rino Bighornsa, Sakramentove filijale u Razvojnoj NBDL ligi.

Upravo Divac i Stojaković, još u igračkoj eri, bili su deo poslednje uspešne generacije Sakramento Kingsa koja je početkom ovog veka redovno igrala plej-of seriju i slovila je za snažnog kandidata za prsten do koga nikada nisu došli.

– Imati ovakve pojedince u našem timu doprineće jedinstvenoj košarkaškoj filozofiji, iskustvu i instinktima, ali i proširiti pobednički karakter ekipe. Sada sam sigurniji nego ikad u uspeh Sakramento Kingsa – rekao je Divac nakon postavljanja Stojakovića, te Majka Braca i Rolanda Biča u upravu kluba, prenosi B92.

Kingsi su prošle sezone bili tek 13. na Zapadu sa skorom 29-53. 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter