1
Košarka

MIROSLAV NIKOLIĆ ZA HOTSPORT: Znamo šta se od nas očekuje, ali kao što sam već rekao ‘sve je to normalno’

Objavljeno: 01.09.15 u 11:52

Pomoćni trener košarkaške reprezentacije Srbije, Miroslav Muta Nikolić, svestan je onoga šta javnost u Srbiji očekuje od nacionalnog tima pred start Evropskog prvenstva.

U razgovoru za HotSport, desna ruka Saleta Đorđevića naglašava da su „Orlovi“ spremni da „polete“ ka najvišem cilju.

– Dobro smo radili, vredno smo se spremali, sada idemo da se takmičimo. Videćemo kako će sve to izgledati – pomalo bojažljivo počinjeni Nikolić.

Ipak, proslavljeni košarkaški stručnjak nije krio planove na predstojećem EP.

– Svi dobro znamo i osećamo ono što javnost u Srbiji očekuje od nas. Kao što sam već rekao „sve je to normalno“. Košarka je naš najtrofejni sport, uvek su košarkaške ekipe pravile dobre rezultate i pod plaštom dobrih rezultata idemo da probamo da obezbedimo sebi put na Olimpijske igre. Koliko se sećam, Srbija davno nije igrala na OI – naglašava Nikolić.

Kada je reč o kadrovskim problemima Nikolić ne krije da će se izostanak visokog centra i novog košarkaša San Antonio Sparsa, Bobija Marjanovića, i te kako osetiti.

– Jasno je da jedan igrač kao što je Boban Marjanović znači mnogo. Njegovo odsustvo će mnogo nedostajati našem timu. Ali, vredno smo se spremali, radili smo punom parom. Ostvarili smo jake rezultate na prethodnim takmičenjima i sa istim ciljem idemo na ovo Evropsko prvenstvo – kaže Nikolić.

On se, potom, osvrnuo i na problem oko Bogdana Bogdanovića.

– Imamo kadrovskih problema, Bogdanović ima zdravstvenih tegoba, kao što je rekao i Sale, ali videćemo kako će se situacija razvijati. Već sam rekao, nema za nas izgovora, Srbija je zemlja košarke, naviknuti smo na uspehe. Za nas „sve je to normalno“ – poručio je Nikolić u razgovoru za HotSport. 

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter