0
Evropske lige

VREMEPLOV: Kako je Ivan Zamorano došao na ideju za jedinstveni broj u svetu fudbala (FOTO)

Objavljeno: 31.08.15 u 16:29

Jedan od najboljih čileanskih fudbalera svih vremena, sa reprezentacijom 2000. godine na Olimpijskim igrama u Sidneju osvojio bronzanu medalju i poneo titulu najboljeg strelca. Čovek kojeg takođe pamtimo i po čuvenom broju na dresu – Ivan Zamorano.

Dres Intera obukao je 1996. godine i dobio broj devet, sledeće godine u inter je došao brazilac Ronaldo i obukao dres sa brojem deset.

Čuveni – jedinstveni broj Ivana Zamorana nastao je 1998. godine dolaskom Roberta Bađa u Inter. Tada je nastala rokada. Zamorano je ustupio devetku Ronaldu, a Bađo je uzeo broj deset. Čileanac je našao rešenje u „matematici“, 1+8, koji je nosio kao 18, ali uz mali „plusić“, te je tako ispao veliki džentlmen i gospodin fudbalske igre. 

Zamorano, Badjo i Ronaldo

Ivan Zamorano pored Intera, svoje najbolje fudbalske dane proveo je u dresu Real Madrida, nastupajući u Primeri, proglašavan je za najboljeg stranog igrača godine.

Piše: Marko Plavšić, saradnik HotSporta

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter