0
Evropske lige

VREMEPLOV: Kako je Klaudio Kaniđa obmanuo Vujadina Boškova, a potom bio suspendovan uz čuvenu izjavu

Objavljeno: 29.08.15 u 13:02

Svojom fizičkom pojavom ličio je na rok zvezdu, zbog svoje brzine, fudbalske veštine, i duge plave kose dobio je nadimak “El Hijo del Viento“ – sin vetra. Njegovo ime je – Klaudio Kaniđa. 

Argentinac je 1992. godine obukao dres Rome, u to vreme trener „vučice“ bio je naš stručnjak, pokojni Vujadin Boškov.

Legendarni Vujke imao je običaj da svako veče zove igrače da proveri da li su kod kuće. Kaniđa je u to vreme bio jedan od retkih koji je imao mobilni telefon pa bi noći provodio izlazeći po klubovima širom Rima. Kada bi ga Boškov zvao na telefon, on bi izašao ispred kluba, javio se i kratko potvrdio: „Da, treneru, kod kuće sam“, kraj razgovora. Potom bi se vratio nazad u noćni klub, gde je redovno konzumirao alkohol i kasnije, ispostaviće se, taj kobni kokain.

Maradona i Kanidja

U to vreme na Apeninima je bilo dozvoljeno da u timu igraju samo tri strana igrača, Kaniđa je bio potpuno siguran da ga trener neće ubacivati u tim za nedeljnu utakmicu sa Napolijem, ali se prevario.

Nakon tog meča je pao na doping kontroli i to je ujedno bio njegov poslednji meč nakon kojeg je usledila suspenzija od 13 meseci.

Kako je shvatio tu suspenziju najbolje govori njegova, sada već legendarna izjava: “Ako je kokain droga, onda sam ja narkoman“.

Argentinac je tokom svoje kаrijere promenio mnogo klubovа i zemаljа u kojimа je igrаo. Uvek je imаo problemа dа se prilаgodi novoj sredini, zbog svog temperаmentа često je dolаzio u sukob sа trenerimа.

Iz tih razloga, u većini klubovа zаdržаvаo se jаko krаtko, nаjčešće bi odigrаo sаmo po jednu sezonu. Jedino se duže zadržao u Atalanti iz Bergama, za koju je nastupao u dva navrata i u svojoj domovini.

Kaniđa je takođe jedan od retkih koji su nosili dres velikih rivala Boke i Rivera.

Piše: Marko Plavšić, saradnik HotSporta

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter