0
Košarka

FOTO: STARSPORT

USPELA I GENERALNA PROBA: Srbija uz spektakl Banjalučana ispraćena na Eurobasket (VIDEO)

Objavljeno: 29.08.15 u 20:22

Košarkaška reprezentacija Srbije savladala je posle produžetka Sloveniju sa 95:88 (15:22, 23:20, 28:20, 18:22, 11:4)u spektaklu koji je priredila publika u Banjaluci.

U poslednjoj proveri pred odlazak na Evropsko prvenstvo, Srbija je u Banjaluci dočekana na fenomenalan način. Orilo se iz pet hiljada grla ‘Bože pravde’ na početku, što je najupečatljivija slika sa kojom je naša reprezentacija ispraćena u Berlin.

Teodosić, Milosavljević, Dangubić, Bjelica i Kuzmić su bili startni igrači naše selekcije. I počelo je poprilično loše. Posle ujednačenih nekoliko uvodnih minuta, Slovenija je napravila osetniju prednost i došla do rezultata 17:9.

Naši su odgovorili mini-serijom od pet poena, ali je košarkaš Crvene zvezde Jaka Blažič vratio osetniju prednost Sloveniji. Poluvreme je završeno sa ‘plus četiri’ za ‘goste’, bilo je 38:42, a obeležio ga je i ovaj potez Nikole Kalinića.

Kao da je to spuštanje prednosti u finišu meča dalo dodatnu snagu srpskim košarkašima da već u nastavku dođu u potpuni egal. Najviše je povukao Miloš Teodosić, koji je u tim momentima treće četvrtine zaigrao ‘u svom stilu’. Pridružio mu se i Nemanja Nedović koji je trojkom Srbiji doneo prvu prednost posle samog starta meča.

(youtube / Sport Nation)

Stigli su naši i do četiri poena prednosti posle poena Zorana Ercega (66:62), ali ipak, ušlo se u egal u poslednjoj deonici. Blažič je trojkom, a Omić pogotkom uz faul na početku poslednjeg minuta regularnog dela doveo Sloveniju nadomak pobede, ali je na drugoj strani Erceg polaganjem doneo izjednačenje.

(youtube / Sport Nation)

Srbija je imala napad na 30 sekundi do kraja, ali je Kalinić bio zaustavljen, dok je Saša Zagorac na drugoj strani promašio trojku za pobedu i ušlo se u produžetak.

A tamo, potpuna kontrola rezultata od strane našeg tima. Erceg i Milosavljević su poenima napravili seriju 6:0 i stekli ključnu prednost za Srbiju u dodatnih pet minuta. Slovenci su u tom periodu postigli samo četiri poena, a tačku na pobedu stavio je trojkom Nemanja Bjelica.

Najefikasniji u selekciji Srbije bio je Miloš Teodosić sa 20 ubačenih poena., Raduljica i Bjelica su dodali po 16, a Nemanja Nedović 15 poena. Na drugoj strani, Slovence je predvodio Jaka Blažič sa 18, dok je Zoran Dragić upisao 14 poena.

Nakon ovog meča selektor Aleksandar Đorđević će odlučiti ko neće ići na Eurobasket, a u igru večeras nisu ulazili Vladimir Štimac i Nikola Milutinov.

Srbija prvi meč na Eurobasketu igra u subotu, 5. septembra, protiv Španije od 15 časova.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter