0
Evropske lige

PREMIJER LIGA: Kakvi šokovi, Stamford Bridž i Enfild u šoku, na ovakvim utakmicama se gubi titula! (VIDEO)

Objavljeno: 29.08.15 u 18:16

Najveća iznenađenja dana ostvarili su Kristal Palas  koji je savladao Čelzi sa 2:1, odnosno Vest Hem koji je pregazio Liverpul sa čak 3:0.

Murinjov 100. meč na Stamford Bridžu u Premijer ligi neće mu ostati u lepom sećanju, pošto je jedan drugi tim, Kristal Palas, ispisao svoje stranice istorije. Naime, ovo je ovom timu bila prva pobeda u istoriji na stadionu Čelzija, a do nje su došli zaista na impresivan način.

Poveli su golom Sakoa u 65. minutu, i već tada nagovestili veliko izneneđenje. Ipak je Čelzi velika ekipa, a Falkao vrhunski napadač da bi propustio šansu koja mu se ukazala u 79. minutu posle asistencije Pedra.

Tada se očekivalo da će Čelzi još više napasti i doći nekako do pobede, desilo se ono suprotno. Samo dva minuta posle gola Falkaa, Vard je savladao Kurtou za novo vođstvo Kristal Palasa, koje je, ispostaviće se, bilo dovoljno za krajnji trijumf.

Nije samo Čelzi doživeo težak poraz danas. Možda još teži doživeo je Liverpul na svom Enfildu sa čak tri ‘komada’ u mreži. Vest Hem je potpuno ‘ponizio’ ekipu Brendana Rodžersa, a zanimljivo je da su ‘čekićari’ slavili i na otvaranju Premijer lige na gostovanju Arsenalu, dok su u duelima protiv uslovno rečeno slabijih timova, uzeli samo bod.

Već u 3. minutu bilo je 1:0 za goste, Lanzini je bio strelac, a u nastavku je u 29. minutu Nobl duplirao vođstvo gostiju. Dodatna nevolja za Liverpul bio je i drugi žuti karton Kutinja, ali mu se revanširao Nobl 12. minuta pre kraja.

Potpuno raštimovani Liverpul verovatno ne bi dao gol da su igrali do kasno u noć, ali jeste napadač gostiju Sako u drugom minutu nadoknate, kada je Enfild potpuno zanemeo.

Mančester Siti je bio bolji od Votforda sa 2:0 i tako istakli najozbiljniju kandidaturu za osvajača šampionskog pehara po završetku sezone. Strelci su bili Sterling i Fernandinjo u 47. i 56. minutu, za prvo mesto na tabeli Premijer lige.

Zanimljiv meč odigrali su i Aston Vila i Sanderlend, bilo je čak 2:2, Burnemaut i Lester su podelili bodove, dok je VBA savladao Stouk na gostovanju i sa dva igrača više rezultatom 1:0, a jedini gol je postigao Rondon.

Premijer liga, 4. kolo:

Subota:

Njukasl – Arsenal 0:1 (0:0)
(Koloćini ag 52)

Čelsi – Kristal Palas 1:2 (0:0)
(Falkao 80 – Sako 65, Vard 81)

Bornmaut – Lester 1:1 (1:0)
(Vilson 24 – Vardi 86)

Aston Vila – Sanderlend 2:2 (2:1)
(Sinkler 11, 41 – M’Vila 8, Lens 52)

Liverpul – Vest Hem 0:3 (0:2)
(Lanzini 3, Nobl 29, Sako 90+2)

Mančester Siti – Votford 2:0 (0:0)
(Sterling 47, Fernandinjo 56)

Stouk – Vest Bromvič Albion 0:1 (0:1)
(Rondon 45+3)

18.30 Totenhem – Everton

Nedelja:

14.30 Sautempton – Norič
17.00 Svonsi – Mančester junajted

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter