0
Evropske lige

BUNDESLIGA: Jojić ‘bolji’ od Kačara posle preokreta, Ingolštad pokazao recept Partizanu (VIDEO)

Objavljeno: 29.08.15 u 17:35

U pet mečeva Bundeslige koji su igrani u tradicionalnom terminu od 15:30h videli smo dosta pogodaka i pomalo neočekivanih rezultata.

Počećemo od naših reprezentativaca koji su na današnjem duelu između Kelna i Hanovera imali zapažene uloge. U prvom poluvremenu nije bilo pogodaka, ali je u nastavku sa ulascima srpskih vezista Gojka Kačara za Hamburg i Miloša Jojića za Keln, došlo i do golova.

Prvo je u 47. minutu Šiplok uposlio Holbija za 0:1. Izgledalo je da će ovo biti meč u korist gostiju, ali je poslednjih 15 minuta donelo preokret. Prvo je u 76. Hosiner ostao potpuno sam u petercu gostiju i iskoristio centaršut Hektora za izjednačenje, a potpuni preokret doneo je Modeste pet minuta kasnije.

Reklo bi se preoštra odluka sudije, posle blagog kontanta Modestea i Spahića, ali je pokazao na ‘belu tačku’, što je i odlučilo pobednika ovog duela.

Bilo je i ubedljivih pobeda, poput deklasiranja Hanovera od strane Majnca. Sa dva gola Mutoa i jednim Malija, Majnc je ostvario drugu pobedu u prvenstvu i popeo se u vrh tabele.

Ajntraht našeg Aleksandra Ignjovskog bio je više nego ubedljiv na gostovanju Štutgartu. Srpski reprezetativac je u igru ušao na početku drugog poluvremena, kada je bilo 1:2, autogolom Hlousteka i lepom golom Kastanjosa, dok je pogodak Didavija pružao nadu ‘Švabama’ da mogu do nekog boda.

Međutim, nisu mogli. Seferović je u 67. minutu iz penala i Kastanjos svojim drugim pogotkom na meču rešio sve dileme i ‘zakucao’ Štutgart za dno tabele Bundeslige.

Interesantno je i da su novajlije u ligi, Ingolštadt i Darmštadt, i posle tri kola neporaženi u najvišem rangu, jer je Darmštadt remizirao sa Hofenhajmom bez golova, a Ingolštadt savladao protivnika Partizana u grupnoj fazi Lige Evrope, ekipu Augzburga.

Bundesliga, 3. kolo:

Petak:

Volfzburg – Šalke 3:0 (1:0)
(Dost 17, Rodrigez 59 pen, Klose 61)

Subota:

Štutgart – Ajntraht 1:4 (1:2)
(Didavi 30 – Hlušek 11 autogol, Kastanjos 42, 87, Seferović 69)

Augzburg – Ingolštat 0:1 (0:0)
(Leke 63)

Keln – Hamburg 2:1 (0:0)
(Hosiner 76, Modest 82 – Holtbi 48)

Majnc – Hanover 3:0 (2:0)
(Muto 15, 29, Mali 47)

Darmštat – Hofenhajm 0:0

18.30 Bajern – Leverkuzen

Nedelja:

15.30 Borusija Dortmund – Herta
17.30 Verder – Borusija Menhengladnah

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter