0
Evropske lige

FOTO: twitter.com/AZAlkmaar

VRAĆA SE U HUMSKU: Bivši fudbaler crno-belih priželjkivao duele sa Partizanom

Objavljeno: 28.08.15 u 21:28

Dok Partizan po mnogima ‘kuburi’ sa levim bekom, njegov bivši igrač Rajko Brežančić čeka pravu šansu u redovima prvog protivnika crno-belih u LE.

Rajko Brežančić je bio fudbaler Partizana u periodu od 2007. do 2010. godine, ali je zbog čestih odlazaka na pozajmice upisao svega 10 utakmica u crno-belom dresu.

Žreb je želeo da se hitronogi levi bek vrati u Humsku putem utakmice grupne faze Lige Evrope. Iako je pre mesec dana otišao iz Srbije u Holandiju, u Beograd će se vratiti 17. septembra kada će AZ Alkmar gostovati Partizanu u prvom kolu grupe L Lige Evrope.

– Dosta teška grupa. Augzburg su tipični Nemci, dosta trče i tačno se zna ko šta radi. O Atletik Bilbau je suvišno bilo šta pričati, a što se Partizana tiče, priželjkivao sam ih, jednostavno nisu imali sreće protiv BATE Borisova, ali opet… Izvukli smo najbolju ekipu u Srbiji tako da očekujem otvoren meč, kao što igramo i mi i oni. Neka bolji pobedi u svakom slučaju – bila je prva reakcija bivšeg fudbalera Partizana, a sada AZ Alkmara.

Javnost u Srbiji je posle žreba ocenila upravo AZ Alkmar kao ekipu koja bi možda mogla najlakše da ‘padne’ na stadionu Partizana, ali Brežančić ističe da je holandski tim, posle Atletik Bilbaa najveći favorit za prolaz u nokaut fazu.

– Normalno je da očekujemo prolazak u narednu fazu. Glupo bi bilo da se ne nadamo. Cela ekipa mnogo želi da zaigra u Evropi na proleće. Svi smo jednaki u grupi, osim Atletik Bilbaoa… Možda smo mi blagi favoriti, ali to mora da se pokaže na terenu – istakao je levonogi fudbaler.

Došao je u AZ kao pojačanje, ali još uvek nije dobio priliku da upiše prvi nastup u crveno-belom dresu.

– Nisam još dobio priliku da zaigram za prvim tim, jer sam tri nedelje čekao radnu dozvolu. Nedavno sam počeo da treniram sa ekipom i odigrao sam jedan meč za B tim, kako bih video na čemu sam. AZ je vrhunski tim, posle par dana sam se privikao. U tome su mi svi u klubu pomogli, na čelu s trenerom – objasnio je Rajko Brežančić.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter