0
Ostali sportovi

FOTO: STARSPORT

SP U ATLETICI: Ivana rekordom preko 7 metara do bronzane medalje!

Objavljeno: 28.08.15 u 15:06

Srpska atletičarka Ivana Španović osvojila je bronzu na Svetskom prvenstvu u Pekingu skokom od 7,01 metara kojim je postavila novi državni rekord.

Zlato je pripalo Amerikanki Tijani Bartoleti skokom od 7,14 metara, što je najbolji rezultat sezone, a srebro Šari Proktor iz Britanije sa 7,07.

Nakon osvojene bronzane medalje na SP u Moskvi 2013. godine, ona je danas napravila još jedan istorijski uspeh kada je osvojila još jednu bronzanu medalju na Svetskom prvenstvu u Pekingu sa rezultatom 7.01 metar.

Ne samo što je osvojila još jednu medalju, Ivana je za dva dana dva puta postavila novi nacionalni rekord. Ona se kvalifikovala u finale sa skokom od 6.91 metar , koji je između ostalog bio i najdalji skok u kvalifikacijama. U žestokoj konkurenciji od 12 atletičarki koje su se kvalifikovale u finale Ivana je treća na planeti!

Sve do četvrte serije Španovićka je bila vodeća, kada ju je Britanka Shara Proctor preskočila skokom od 7.07 metara. Nažalost Ivana nije uspela da je sustigne, te je u četvrtoj seriji skočila 6.86 metar, a u petoj 6.98 metara. U poslednjoj seriji Amerikanka Tianna Bartoletta skočila je 7.14 metara i time prešla na prvu poziciju.

Neizvesnost je vladala tokom celog takmičenja, skok u poslednjoj seriji Ivani je oduzeo srebro. Da se borila do samog kraja govori nam i njen skok u poslednjoj seriji koji je bio jednak prvom – 7.01 metar.

Zlato je osvojila Tina Bartoleta sa rezultatom 7.14 m iz poslednje serije, drugo mesto pripalo je Šari Proktor sa skokom iz treće serije 7.07m, a bronza je otišla srpskoj atletičarki sa skokom iz prve serije od 7.01 metar.

Španovićeva je osvojila zlatnu medalju na Evropskom dvoranskom prvenstvu ove godine, sada je osvojila drugu bronzu na Svetskom prvenstvu, a sledeće godine ostaje da se pokupi još jedna medalja iz Ria.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter