3
Fudbal

FOTO: STARSPORT

SIVIĆ SAOPŠTIO SPISAK: Pored ‘Orlića’, u mladoj selekciji gorostas koji je viši od Žigića! (GALERIJA)

Objavljeno: 26.08.15 u 16:13

Čak 11 članova zlatne generacije omladinaca sa Novog Zelanda je na spisku mlade reprezentacije selektora Tomislava Sivića.

Pred početak kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u kojima će se mlada reprezentacija Srbije nadmetati protiv Italije, Slovenije, Republike Irske i Andore, selektor Tomislav Sivić je saopštio spisak igrača koje će računati u ovoj reprezentativnoj akciji.

Ako čak 11 ‘Novozelanđana’ nije iznenađenje, onda jeste svakako novajlija pod imenom Fejsal Murić. Fudbaler Minhena 1860, koji je visok čak 203 cm će sa Ožegovićem, Đurđevićem i Čavrićem predvoditi napad Srbije u ovom ciklusu i sasvim sigurno će predstavljati pravo osveženje.

U dresu ‘Orlova’ debitovaće i Luka Stojanović, vezista kiparskog Apolona.

Golubović, Stojanović i Pantić su bili deo nacionalnog tima. Sada je red da ih ponovo proverimo i vidimo da li mogu da odgovore obavezama. Nismo zaboravili ni Aleksandra Pavlovskog. Ali, i mnogi drugi igrači su pod našim okom. Prve tri, četiri utakmice moramo da snimimo stanje igrača, a potom da napravimo najbolji tim – rekao je Tomislav Sivić.

U mladu reprezentaciju je iz omladinske koja je u junu pokorila planetu prekomandovano čak 11 igrača, a na spisku su i pomalo zaboravljeni igrači koji su 2013. godine osvojili i Evropsko prvenstvo u Litvaniji.

– Mnogi igrači iz ekipe koja je osvojila prvo mesto u Litvaniji pre dve godine trenutno malo igraju. Naš zadatak je da ih vratimo u reprezentaciju, jer su to svojim igrama u omladinskoj ekipi zaslužili. Moramo verovati u njih, jer su to pokazali na međunarodnoj sceni – istakao je Sivić.

Okupljanje igrača i početak priprema mlade reprezentacije za ovaj kvalifikacioni ciklus biće 31. avgusta. Evo i kompletnog spiska pozvanih fudbalera:

Golmani: Stefan Čupić (OFK Beograd), Filip Manojlović (Bežanija), Boris Radunović (Atalanta)

Odbrana: Petar Golubović (Piza), Milan Gajić (Bordo, Francuska), Miloš Veljković (Totenhem), Srđan Babić (Real Sosijedad), Vukašin Jovanović (Crvena zvezda), Radovan Pankov (Vojvodina), Bojan Nastić (Vojvodina), Nemanja Antonov (Grashopers, Švajcarska)

Sredina terena: Saša Zdjelar (Olimpijakos), Nemanja Maksimović (Astana), Marko Grujić (C. zvezda), Saša Lukić (Partizan), Danilo Pantić (Vitese), Luka Stojanović (Apolon), Sergej Milinković Savić (Lacio), Andrija Luković (PVS Ajndhoven)

Napadači: Ognjen Ožegović (Vojvodina), Uroš Đurđević (Palermo), Aleksandar Čavrić (Genk), Fejsal Mulić (Minhen 1860)

0
0

3 Komentara

  1. Gde su Ristic i Jovic?Ozegovic je zasluzio da bude na Aspisku a ne u mladoj jer je trenutno igrac u najboljoj formi u nasoj ligi.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter