0
Auto Moto

Foto: Facebook Dušan Borković

BORKOVIĆ: Spreman sam za nastavak sezone

Objavljeno: 25.08.15 u 17:51

Srpski automobilista Dušan Borković rekao je danas da spreman dočekuje nastavk sezone u Evropskom šampionatu turing automobila (ETCC). 

Posle kratke pauze, ETCC nastavlja se 5. i 6. septembra u Brnu, a Borković će preostale tri trke voziti u novom Seat Leon Rejseru.

 

– Malo sam odmarao, ali sam pauzu iskoristio i da se pripemam za završnicu sezone. Uz dosta kondicionih treninga, stigao sam i da vozim na raznim stazama kako bih ostao u što boljoj trkačkoj formi. Svakodnevno sam i na vezi sa inženjerom s obzirom da moj tim radi na pripremi novog Seata, koji mi je obezbedio B3 rejsing – rekao je Borković.

On je polusezonu završio na prvom mestu sa osvojenih 56 bodova. Poseban izazov za srpskog asa predstavljaće predstojeća trka u Češkoj, koja je domaći teren za najvećeg konkurenta Petra Fulina.

– Moram da budem izuzetno mudar i zadržim prednost koju sam stekao u odnosu na ostale vozače u prvom delu sezone. Sada mi je svaki bod važan i trebalo bi da izbegavam nepotrebne duele. Iako sam trenutno u prednosti u odnosu na ostale, siguran sam da će se pobednik znati tek na poslednjoj trci na Siciliji, s obzirom da se tu osvajaju dupli bodovi. Najveći izazov za mene je da se pred nastavak sezone oslobodim psihičkog pritiska jer se nalazim na čelu tabele – dodao je Borković.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter