1
Evropske lige

VREMEPLOV: Kako je magični Đalminja začarao Real i izveo neponovljivi potez u istoriji fudbala!? (VIDEO)

Objavljeno: 24.08.15 u 19:20

„Super Depor“ je pre 15 godina pokazao zašto je fudbal, ljubav koja ne prestaje, te je pokupio sve simpatije ljubitelja ove igre. Osvojena je Primera, a jedan od ključnih igrača te čuvene generacije bio je, kako su ga zvali, bog fudbala – Đalminja. 

Nije bilo utakmice Deportiva na kojoj bi izostala magija, za to bi se uvek pobrinuo on, čarobnjak iz Brazila, Đalminja. Vrhunac karijere doživeo je te čuvene sezone 1999/00, a to je na svojoj koži osetio i „kraljevski“ klub u onoj epskoj utakmici na „Riazoru“ završene rezultatom 5:2 za Deportivo.

Tog 6. februara, 2000. godine, Đalminja je od protivničkih igrača, što bi se reklo, pravio dvorske lude. Postigao je maestralni gol iz slobodnjaka. Ali nešto što je obeležilo ovaj meč, je jedan od najboljih poteza u istoriji fudbala koji je Đalminja „trejdmarkovao“, ali šta vredi „trejdmark“ kada to više niko neće uspeti da ponovi. Asistencija petom iza leđa? Ili kako uopšte rečima prepričati nekome i opisati ovaj potez!?

https://www.youtube.com/watch?v=n8q_XoSHQV0

Đalminja je proveo sedam sezona u dresu Deportiva, majstorijama je svoje ime u klubu ispisao zlatnim slovima.

Piše: Marko Plavšić, saradnik HotSporta

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter