0
Košarka

DOK ‘ORLOVI’ ODMARAJU U JERUSALIMU, SELEKTOR U ATINI: Panatinaikos ide na sve trofeje!

Objavljeno: 24.08.15 u 23:41

Posle pripremnih utakmica sa selekcijom Izraela u Tel Avivu, najbolji košarkaši Srbije iskoristili su slobodno pre podne da posete Jerusalim.

Naši reprezentativci bili su na Maslinskoj gori, odakle se pruža sjajan pogled na Stari grad. Usledile su zatim posete Crkvi Bogorodičinog groba, Hramu vaskresenja Hrsitovog (Crkvi Hristovog groba) i Zidu plača, preneo je Košarkaški savez Srbije.

Izabranici selektora Aleksandra Đorđevića u dve pripremne utakmice pobedili su domaću selekciju Izraela sa 85:70 i 79:71. Reprezentativci Srbije u utorak iz Tel Aviva imaju let za Zagreb, odakle će autobusom nastaviti do Ljubljane. 

Poslednje dve utakmice u sklopu priprema za Evrobasket 2015. naši najbolji košarkaši odigraće protiv selekcije Slovenije, 27. avgusta u Ljubljani i dva dana kasnije u Banjaluci.

Za to vreme, Aleksandar Đorđević otputovao je u Grčku gde je odradio prvi trening sa svojim novim klubom Panatinaikosom. Tom prilikom najavio je velika dela sa ‘Zelenima’ iz Atine.

– Panatinaikos je za mene sjajna prilika. To je veliki klub. Mislim da možemo da napadnemo završni turnir Evrolige u predstojećoj sezoni. Ja sam sada deo jednog od najvećih evropskih klubova u istoriji. Prihvatio sam izazov. Panatinaikos ima uvek najveće ambicije i ciljeve. Ja igram da bih pobedio, želim da osvajam titule – izjavio je tom prilikom Đorđević.

Prvenstvo Evrope za košarkaše od 5. do 20. septembra zajednički organizuju  Francuska, Hrvatska, Letonija i  Nemačka, a Srbija će igrati u B grupi, u Berlinu, sa Španijom, Italijom, Turskom, Islandom i domaćinom Nemačkom.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter