0
Ostali sportovi

KOLAŠINAC: Loše sam bacao

Objavljeno: 23.08.15 u 18:06

Atletiski reprezentativac Srbije u disciplini bacanje kugle, Asmir Kolašinac, završio je kao sedmi na svetu na Svetskom prvenstvu u Pekingu sa hicem od 20,71 metara.

– Tehnički sam loše bacao, nisam se snašao u ovakvim uslovima, stalno sam proklizavao u krugu i jednostavno nisam iskoristio svu svoju snagu. Imao sam nekoliko prestupa, dva hica su sigurno bila preko 21 metar, realno sam vredeo i mogao do petog mesta. Ipak, ovo je za mene veliki uspeh i svakako dodatni motiv za naredna takmicenja – dodao je vicešampion Evrope.

Asmir Kolasinac je inače treći evropljanin po rezultatu na ovom šampionatu sveta.

– U pitanju je bila taktička trka u kojoj se ja nisam najbolje snašla. Pogrešila sam jer sam celu trku trčala drugom stazom, bilo je dosta guranja i to mi je dodatno oduzelo paznju i koncentraciju. Pokušala sam u jednom trenutku da promenim ritam i zauzmem bolju poziciju, medjutim to je bilo previše rano i nisam uspela da do kraja izdrzim taj ritam. Žao mi je što sam propustila šansu za finale, ali sam iz ove trke izvukla veliku pouku – rekla je Amela Terzić.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter