0
Evrokupovi

FOTO: arsenal.com

VREMEPLOV: Čuvena fotografija – legende Intera u svađi ko će uzeti Anrijev dres posle ‘šou-tajma’ na ‘Meaci’! (VIDEO)

Objavljeno: 22.08.15 u 15:57

Sezona 2003/04 Lige šampiona, jedna je od onih za pamćenje. Čuveni preokret Valerona, Pandijanija, Lukea i drugara u nokaut fazi protiv Milana, Morijentes izbacio svoj Real kao pozajmljen igrač Monaku…

Zatim kao šlag na tortu, na iznenađenje svih, finale između Porta i Monaka. Ali pre svega toga, u takmičenju po grupama, 23. novembra 2003. godine, Tijeri Anri je priredio neverovatnu predstavu na “Đuzepe Meaci“, a na kraju utakmice između Intera i Arsenala, Marko Materaci i Havijer Zaneti svađali su se ko će uzeti legendarni crveni dres sa brojem 14.

Zaneti i Materaci

 

Arsenalu te sezone u Ligi šampiona nije baš dobro krenulo, nakon tri kola imali su samo jedan bod uz gol razliku 1:5. U prvom kolu na „Hajberiju“ ubedljiv poraz od Intera, rezultatom 0:3, zatim u Moskvi protiv Lokomotive siromašnih 0:0, da bi u trećem kolu „tobdžije“ od Kijevskog Dinama pretrpeli svoj drugi poraz, rezultatom 2:1. U četvrtom kolu konačno pobeda protiv Dinama! Mršava ali veoma važna, gol Ešli Kola u 88. minutu igre, zlata vredan.

Potom je usledilo to čuveno 5. kolo. Naplata duga Interu za poraz od 3:0 i to sa kamatom. Kralj Hajberija je došao po svoju krunu. Spoj elegancije, inteligencije, čovek koji jednim potezom može da pokaže definiciju fudbala, jedan od onih zbog kojih ljubav prema fudbalu nema granice – Tijeri Anri.

Tog 23. novembra 2003. godine, svojom fudbalskom magijom – dva gola i dve asistencije ostavio je „Duzepe Meacu“ bez daha, na kraju potpun debakl, petarda, Inter-Arsenal 1:5. 

https://www.youtube.com/watch?v=1qoo7aKApLk

Na kraju je Arsenal pobedom u zadnjem kolu nad Lokomotivom završio na prvom mestu B grupe.

Podsetimo, Arsenal je te sezone 2003/04 osvojio Premijer ligu bez ijednog poraza, a Anri je pokupio sve individualne nagrade, pokazao svoju fudbalsku veličinu i svoje ime ispisao zlatnim slovima u fudbalskoj knjizi besmrtnih.

Piše: Marko Plavšić, saradnik HotSporta

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter