0
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

SL: Borac stvarao šanse, Partizan pobedio (VIDEO)

Objavljeno: 22.08.15 u 20:55

Fudbaleri Partizana savladalai su Borac u Čačku 3:1 (1:0) u sedmom kolu Superlige Srbije.

Borac je stvarao stopostotne prilike i promašivao, Partizan je svaki šut u okvir gola pretvorio u pogodak. Samim tim je izmenjeni sastav Zorana Milinkovića slavio sa 3:1 i „upisao“ prva tri boda van Beograda ove sezone. Navijače Partizana može da ohrabri igra voljenog tima, pogotovo „klinaca“ koji su dobili šansu na stadionu kraj Morave, ali i da uplaši povreda štopera Fabrisija koji je u 46. minutu napustio igru. Sa druge strane trener Čačana Nenad Lalatović može samo da žali za propuštenim rpilikama njegovih izabranika.

Pravo je čudo kako je Partizan na poluvreme otišao sa prednošću. Crno-beli su stvorili jednu priliku i postigli su gol. Borac je od samog početka bio bolji rival, pogotovo u prvih deset minuta kada je propustio tri prilike od čega jednu stopostotnu. Već u 45. sekundi Jovančić je po zemlji loptu ubacio u peterac, a defanzivac šampiona Srbije Bandalovski umalo postigao autogol. U sedmom minutu pokušao je ponovo Jovančić, ali je njegov šut završio pored gola. Čačani su najozbiljniju šansu propustili u 10. minutu kada je Knežević izašao sam na Živkovića, šutirao, ali je golman Partizana izašao kao pobednik.

Kazna je usledila u 38. minutu. Posle bilijara na ivici šesnaesterca Borca, lopta je stigla do Trujića, a ovaj je postigao evrogol. Partizan je poveo iz prve šanse na utakmici. Mogao je Partizan i do 2:0, ali je Šaponjić zakasnio na ubacivanje Petrovića. Ipak, „zebre sa Morave“ su bile bliže izjednačenju, kada je u 44. minutu jedan igrač crveno-belih izveo korner, najviši u skoku je bio Mićić, ali je Živković na liniji sprečio loptu da uđe u gol. Partizan je na poluvreme otišao sa vođstvom 1:0.

(Izvor: YouTube/Goal)

„Parni valjak“ je na vreme postigao drugi gol. Već u 48. minutu Babović je izveo korner, a Balažic je bio najviši u skoku i pogodio za 2:0. Borac je brzo pokušao da se vrati u igru, ali je Knežević šutirao preko gola. Najveću šansu Borac je propustio u 66. minutu kada je Đerić izašao sam na golmana Živkovića, a sjajni čuvar mreže Partizana ponovo odbranio.

(Izvor: YouTube/Moja Sport TV)

Kazna je stigla u 68. minutu kada je mladi Saša Lukić postigao drugi gol u Superligi. Crno-beli su poveli sa velikih 3:0. Grobari su se još radovali kada je krilo Čačana Knežević smanjio na 3:1, ali se nije puno veselio, jer do pre koje godine nosio dres šampiona Srbije. Partizan je umešno spustio tempo igre, umrtvio je skroz i do kraja sačuvao veliku prednost. Zabeležio prva tri boda na gostovanjima ove sezone i u trećoj brzini je krenuo na meč sa BATE Borisovim u sredu u kvalifikacijama za Ligu šampiona.

(Izvor: YouTube/Visekruna TV)

(Izvor: YouTube/Srpski fudbal)

 [stextbox id=“hotsport_text_box“]

BORAC – PARTIZAN 1:3 (0:1)

Strelci:
Trujić 38, Balažic 49, Lukić 68 – Knežević 70.

Stadion kraj Morave. Sudija: Danilo Grujić (Niš)

BORAC: Bajić – Tanasin, Miletić, Jablan, Živković – Mićić, Jovančić, Jevtović (Krstić), Vukmanović (Đerić), Knežević – Vujaklija (Milojević).
PARTIZAN: Ž. Živković – Bandalovski, Balažic, Fabricio (Ćirković), Petrović – Jevtović, Babović, Ilić (Golubović), Lukić (Kosović) – Trujić i Šaponjić.

[/stextbox]

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter