0
Ostali sportovi

SJAJAN REZULTAT: Amela Terzić u polufinalu na 1.500 metara

Objavljeno: 22.08.15 u 09:09

Srpska atletičarka Amela Terzić uspela je da izbori svoje mesto u polufinalu na 1500m! Već prvog dana planetarnog šampionata koje se održava u Pekingu, na stazu je izašla šampionka Evrope za mladje seniore/ke.

U njenoj disciplini bilo je prijavljeno ukupno 34 takmičarke, koje su bile podeljene u tri grupe. U polufinale, plasiralo se po šest najbržih iz svake od tri kvalifikacione grupe, dok su mesto među 24 najbolje po rezultatu obezbedile još šest atletičarki.

Terzićeva je trčala u trećoj grupi, i trku je završila kao peta sa rezultatom 4:06,07, u ukupnom plasmanu njen rezultat zauzima 14-tu poziciju.

– Ne treba zaboraviti da su ovde najbolje atletičarke sveta. Cilj nam je bio da budem medju prvih šest u svojoj grupi, i uspela sam u tome. Sad je vreme za borbu do finala – rekla je Terzićeva.

Polufinale na 1500m planirano je za sutra 23.avgusta po našem vremenu u 14.45h, dok je finale zakazano za 25. avgust od 14.35h, a titulu sa prethodnog prvenstva sveta u Moskvi brani Šveđanka Abeba Aregavi.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter